ProTeam Andreas Kron finisht tiende in Strade Bianche

Lotto Dstny ging met Kron en Van Gils de diepe finale in van de 17de editie van de koers over Toscaanse grindwegen.
Race 04 maart 2023

Andreas Kron heeft in Siena zijn derde deelname aan de Strade Bianche afgesloten met een tiende plaats. Lotto Dstny ging met twee renners de diepe finale in van de 17de editie van de koers over Toscaanse grindwegen. Andreas Kron kon na een lekke band helemaal vooraan terugkomen, Maxim Van Gils moest afrekenen met maar liefst vijf fietswissels. Beide renners maakten echter een sterke indruk en Kron probeerde met een aanval te anticiperen, maar werd teruggefloten. Uiteindelijk kwam Kron als tiende over de meet op het Piazza del Campo. 

Vooraf mikte Kron op een toptienplaats en de Deen spreekt dan ook over ‘mission accomplished’. “Voor ik afgelopen week wat ziek werd, stelde ik mezelf de top tien als doelstelling en ik ben erg fier op mijn resultaat vandaag. Ik kreeg af te rekenen met een lekke band vroeg in de wedstrijd en moest lang achtervolgen, maar mijn ervaring van de vorige edities leerde me dat je nooit mag opgeven. Toen de finale startte, kwam ik helemaal vooraan aansluiten en viel ik meteen aan.”

Lotto Dstny ging de finale van de Strade Bianche in met twee renners: Andreas Kron en Maxim Van Gils. De jonge Belg moest door maar liefst vijf fietswissels al diep in het krachtenarsenaal tasten om terug te komen. Van Gils moest zich uiteindelijk neerleggen bij een 22steplek.

“Het is jammer dat Maxim met heel wat pech te maken kreeg en daardoor veel krachten verspeelde. Misschien hadden we anders het ploegenspel nog beter kunnen uitspelen. Ik denk dat ik mijn aanval goed timede; ik voelde dat de snelheid uit de groep ging en greep mijn moment. We reden hard, maar uiteindelijk werden we gegrepen. De benen waren toen ver leeg en ik ben blij dat ik nog net binnen de top tien kon eindigen. Met dit jonge team, zonder al te veel ervaring in de Strade, kunnen we trots zijn op dit resultaat. Ik kijk er al  uit naar de Strade van volgend jaar”, besluit Andreas Kron.

Foto: Maxime Van der Wielen.

In dit artikel