ProTeam Milan Menten opnieuw op het podium in GP Criquielion

Winnaar Le Samyn wordt nu tweede in GP Criquielion.
Race 04 maart 2023

Na winst in Le Samyn eerder deze week, greep Lotto Dstny renner Milan Menten zaterdag net naast de winst in de Grand Prix Criquielion. Vanuit een moeilijke uitgangspositie kwam hij nog dichtbij de winst, maar moest hij finaal nog een renner voor zich dulden.

Met de winst in Le Samyn op dinsdag, was dit sowieso al een goede week voor mij en de ploeg”, zei de Limburger direct na afloop. “Vandaag wilden we er opnieuw een harde koers van maken, zoals dinsdag. Dat lukte deels: we gingen met een uitgedund peloton de finale in.”

In die finale kon Menten ternauwernood valpartij ontwijken. “In de absolute finale zat ik mee in het uitgedunde peloton, maar vlak voor mij vielen ze. Victor Campenaerts en Frederik Frison hebben er daarna alles aan gedaan om me nog terug vooraan te brengen. Ik moest vroeger aangaan dan ik zou willen om nog kans te maken op de winst. ‘Alles of niets’, dacht ik. Ik maakte nog heel snel veel plaatsen goed en dacht heel even aan de winst. Maar Sam Welsford kon ik niet meer afhouden. Natuurlijk gaan we altijd voor de winst, maar gezien de omstandigheden kan ik hier vrede mee hebben.

Foto's: Photo News

In dit artikel