ProTeam Andreas Kron: “Ik mik op ritwinst in de Volta a Catalunya.”

De Deen blikt vooruit op de 102de editie van de Ronde van Catalonië.
Race 18 maart 2023

Op maandag 20 maart weerklinkt het startschot van de 102de editie van de Volta a Catalunya, waarin Lotto Dstny in het verleden al vaak succesvol was. Zo was het Andreas Kron – dit jaar opnieuw van de partij -  die twee jaar geleden tijdens de openingsetappe in Calella meteen de ritwinst pakte. Thomas De Gendt won op zijn beurt de slotetappe in Barcelona dat jaar en behaalde daarmee maar liefst zijn vijfde ritwinst in de WorldTour-rittenkoers. De Gendt zal er dit jaar echter niet bij zijn, de 36-jarige Belg ondervindt nog te veel last van zijn valpartij in Parijs-Nice, waar hij een kneuzing aan zijn kuit en hand opliep. Wel aan de start zijn landgenoten Milan Menten, Maxim Van Gils, Sylvain Moniquet en Lennert Van Eetvelt. De Argentijn Eduardo Sepulveda en de Duitser Rüdiger Selig maken de selectie van Lotto Dstny compleet.

Na een sterke prestatie in de Strade Bianche, heeft de 24-jarige Andreas Kron nu zijn zinnen gezet op de Volta a Catalunya, waar de Deen zijn kunstje van twee jaar geleden hoopt te herhalen.

Andreas Kron: “Met een tevreden gevoel keerde ik terug van de Strade Bianche en vol motivatie hervatte ik de training met het oog op de Volta a Catalunya. Ik kijk er erg naar uit om opnieuw aan de start te staan. Bij mijn eerste deelname in ’21 won ik meteen de openingsetappe en ook dit jaar is ritwinst de ambitie. Ik heb alvast enkele mooie ritten aangestipt. Vooral de openingsetappe, rit zes en zeven zijn op papier lastige opdrachten met kansen op succes voor een ontsnapping.. De Ronde van Catalonië is voor mij zowel een doel op zich en tegelijk ook een ideale manier om de conditie aan te scherpen richting de Ardennenklassiekers. Die twee gaan volgens mij hand in hand, en daarom zal ik dus niet mikken op een algemeen klassement.”

Foto: Photo News.

 

In dit artikel