ProTeam Caleb Ewan moet vrede nemen met ereplaats in Milaan-Sanremo

Lotto Dstny-renner eindigt 16de op de Via Roma in Sanremo.
Race 18 maart 2023

Lotto Dstny-renner Caleb Ewan moet zich tevreden stellen met een zestiende plaats na afloop van de 114de editie van Milaan-Sanremo. Na een relatief rustige aanloopfase volgde de klassieke stormloop richting de Cipressa. Het was debutant De Lie die de Australiër helemaal vooraan piloteerde op de eerste hellende stroken van de Cipressa. Ondanks een hoog tempo ging een vrij omvangrijk peloton met Caleb Ewan, Jasper De Buyst en Maxim Van Gils de afdaling in richting Poggio. Wanneer Team UAE op de ultieme beklimming van de dag het tempo met een ruk de hoogte injoeg, werd de groep in stukken gescheurd. Het was Van der Poel die met een aanval net voor de top de wedstrijd besliste. De Nederlander soleerde naar de winst, Caleb Ewan moest vrede nemen met een ereplaats in de sprint van een uitgedund peloton op de Via Roma.

Caleb Ewan: “Uiteraard ben ik ontgoocheld met dit resultaat. Zoals ieder jaar maak ik van Milaan-Sanremo een groot doel. Ik was er al twee keer dicht bij en ook vandaag had ik de goede benen te pakken. Mijn ploegmaats piloteerden me prima richting de Cipressa en ook in de afzink kon ik op Jasper en Maxim rekenen. Misschien draaide ik iets te ver de Poggio op om echt een impact te maken op de wedstrijd. Met het moordende tempo op de beklimming was het aartsmoeilijk om nog op te schuiven en moest ik net als enkele andere sprinters in de groep hopen dat het terug zou samenkomen voor een sprint. Dat deed het helaas niet.”

De 21-jarige Arnaud De Lie zal zijn eerste Milaan-Sanremo niet snel vergeten. Dankzij een sterke inspanning draaide De Lie helemaal vooraan de Cipressa op en  zorgde hij er zo voor dat ploegmaat Ewan de voorlaatste beklimming van de dag in goede positie aanvatte.

“Deze Milaan-Sanremo draaide om zoveel mogelijk ervaring op te doen en ik heb uit deze eerste deelname al heel wat geleerd. Ik besefte al tijdens de beklimmingen van de Capi dat het supergevoel er niet was en stelde me dan ook volledig in dienst van de ploeg. Zo droeg ik mijn steentje bij om Caleb in goede positie richting Cipressa te loodsen. Helemaal vooraan opdraaien gaf me echt een kick. Ik probeerde mijn wagonnetje nog aan te pikken, maar moest uiteindelijk passen. Dit was alvast een goede eerste kennismaking met Milaan-Sanremo en smaakt naar meer”, besluit Arnaud De Lie.


 

In dit artikel