ProTeam Frison 4de, Beullens 7de in Classic Brugge-De Panne

Sterke collectieve prestatie in waaierkoers Brugge - De Panne.
Race 22 maart 2023

Lotto Dstny heeft een collectief sterke prestatie afgeleverd in een uitgeregende waaiereditie van Classic Brugge-De Panne (1. UWT). De eerste van drie passages door de Moeren zorgde meteen voor scheuren en gestaag werd het peloton verder uitgedund tot een selecte groep die de laatste lokale ronde inging. Daarbij de twee Lotto Dstny-renner Cedric Beullens en Frederik Frison, die in de diepe finale met een indrukwekkende versnelling naar het drietal Philipsen, Kooij en Lampaert toereed. Het viertal zou uiteindelijk ook strijden om de winst op de Zeelaan in De Panne. Frison speelde op de verrassing, plaatste een ultieme demarrage in de laatste kilometers maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een vierde plek. In de eerste achtervolgende groep sprintte Cedric Beullens naar een sterke 7de plek.

Frederik Frison blikt tevreden terug: “Met Kooij, Lampaert en Philipsen in de kopgroep zou het altijd moeilijk worden om voor de winst te rijden. Op het einde heb ik alles of niets gespeeld maar jammer genoeg lukte het net niet. Ik moest echt alles geven om het gat naar de drie koplopers te dichten en misschien miste ik op het einde de krachten die ik daarvoor gebruikte, maar deze vierde plaats stemt me zeker en vast tevreden. We hebben met Lotto Dstny een collectief sterke koers gereden en ook persoonlijk smaakt deze prestatie naar meer.”

Ook Cedric Beullens sluit de Classic Brugge De Panne af met een goed gevoel. “Dit was voor mij een meer dan geslaagde test om in te schatten hoe het met de conditie gesteld is. Het was een echte afvallingskoers waarbij de sterkste renners overbleven. Met heel wat sprinters present in de finale was het met ons twee wat uitdokteren hoe we de koers naar onze hand konden zetten. Maar met twee Lotto Dstny-renners in de diepe finale en een vierde en zevende plaats kunnen we tevreden terugblikken op Classic Brugge-De Panne.”

Foto's: Photo News.

In dit artikel