ProTeam Florian Vermeersch blikt vooruit op E3 Saxo Classic: “Net als in de afgelopen wedstrijden willen we als team onze stempel drukken op de koers”

Vermeersch voor de tweede keer aan de start van de E3 Saxo Bank Classic.
Race 23 maart 2023

Na de Classic Brugge-De Panne maakt Lotto Dstny zich op voor de volgende Belgische voorjaarsklassieker in het rijtje: de E3 Saxo Classic. Deze eendagswedstrijd op WorldTour-niveau geldt al jaren als een graadmeter richting de Ronde van Vlaanderen.

Aan het parcours van de E3 Saxo Classic werd nauwelijks gesleuteld. In iets meer dan 200 kilometer koers krijgt het peloton 17 hellingen en enkele kasseistroken te verteren. Op 40 kilometer van de streep zal het iconische duo Paterberg-Oude Kwaremont de koers wellicht in een beslissende plooi gieten.

Lotto Dstny kan rekenen op een sterk zevental dat zijn stempel wil drukken op de wedstrijd. Zo zullen Jarrad Drizners, Pascal Eenkhoorn, Sébastien Grignard, Arjen Livyns, Michael Schwarzmann, Brent Van Moer en Florian Vermeersch aan de start komen voor het Belgische ProTeam. Voor Florian Vermeersch wordt het zijn tweede deelname, de 24-jarige Belg is hersteld van een valpartij in Bredene Koksijde Classic en mikt op een goede prestatie in de E3 Prijs.

Florian Vermeersch: “De E3 Saxo Classic is een koers die me nauw aan het hart ligt en ik kijk er dan ook naar uit om na een jaartje afwezigheid opnieuw aan de start te staan in Harelbeke. Die valpartij in Bredene Koksijde Classic was uiteraard best vervelend maar de schade viel goed mee en ik ben nu opnieuw klaar om te koersen.”

Vermeersch blikt vooruit op het koersverloop van de E3, waarin hij twee jaar geleden 16de eindigde.

“Ik verwacht een vrij klassiek verloop van de E3 Prijs, dat wil zeggen dat we op de traditionele ijkpunten aandachtig moeten zijn. Net als in de afgelopen Classic Brugge-De Panne willen we als team onze stempel drukken op de wedstrijd en in het offensief gaan. Zo koersen we bij Lotto Dstny het liefst en dat zal in de komende wedstrijden niet anders zijn. Uiteraard zullen we Victor Campenaerts missen voor de komende klassiekers want hij is iemand die echt een impact kan maken op de wedstrijd. Maar binnen Lotto Dstny hebben we echter nog enkele andere ijzers in het vuur die hun goede vormpeil al bewezen hebben. We zijn dan ook enorm gemotiveerd om ons ook tijdens de grootste voorjaarskoersen  te tonen”, besluit Florian Vermeersch.

Foto: Photo News.

 

In dit artikel