ProTeam Lotto Dstny start met ambitieus team in Gent-Wevelgem

Met Arnaud De Lie en Caleb Ewan heeft Lotto Dstny twee speerpunten in Gent-Wevelgem.
Race 24 maart 2023

Met Arnaud De Lie en Caleb Ewan heeft Lotto Dstny twee speerpunten in Gent-Wevelgem. De topsprinters kijken uit naar de klassieker waar sprinters hun kans kunnen grijpen. 

Gent-Wevelgem is een klassieker waar de historiek centraal staat. Het peloton passeert heel wat monumenten uit WOI, maar deze keer wordt de strijd sportief geleverd in Flanders Fields. Op het menu: de alombekende Moeren, voorts nog de Monteberg, de Baneberg, de Scherpenberg en niet te vergeten: de Kemmelberg. Tot slot brengen ook de Plugstreets het nodige spektakel.

Net zoals in La Primavera rekent Lotto Dstny op haar twee snelle mannen in de ploeg: Arnaud De Lie en Caleb Ewan. Zij krijgen de steun van Florian Vermeersch, Brent Van Moer, Frederik Frison, Jasper De Buyst en Cedric Beullens.

Voor Caleb Ewan wordt het zijn derde deelname in een wedstrijd waar hij niet zo’n goede herinneringen aan heeft, maar hij nu graag wil scoren.

Caleb Ewan: Het grote verschil met vroeger is dat ik hier nu echt met ambitie start”, blikt hij vooruit, “ik won al de Scheldeprijs en de Brussels Cycling Classic. Deze wedstrijd kent heel wat historiek en is belangrijk voor de ploeg en ook voor mij. Winnen in Vlaanderen is altijd bijzonder. Er wonnen hier in het verleden al heel wat sprinters. Het is nu geen typische sprinterskoers meer en veel zal afhangen van het weer ook zondag, maar ik kijk er wel naar uit en ga mijn beste beentje voorzetten.”

Lotto Dstny heeft ook nog youngster Arnaud De Lie in steun. “Neen, we zijn geen rivalen van elkaar”, vindt de Australiër, “het geeft me zelfs wat rust in mijn hoofd. Ik ben niet de enige kopman, niet alle druk ligt op mijn schouders. We zijn twee totaal verschillende sprinters en onze enige ambitie met de ploeg is winnen zondag, wie dat doet maakt niet uit.”

Arnaud De Lie start in zijn tweede Gent-Wevelgem. Vlak voor Milaan-Sanremo kampte hij met ziekte en had hij niet de benen waarvan hij droomde in de Italiaanse klassieker. “Maar nu ben ik opnieuw helemaal de oude”, stelt hij gerust, “ik kijk er naar uit om opnieuw te kunnen koersen. Het wordt wellicht een heel lastige wedstrijd, maar daar houd ik van. Ik hoop echt dat we met de ploeg een sterke prestatie kunnen neerzetten.”

Foto: Photo News.

In dit artikel