ProTeam Frederik Frison toont topvorm opnieuw met 4de plek in epische Gent-Wevelgem

Lotto Dstny-luxeknecht Frederik Frison is op een knappe vierde plaats geëindigd in een Gent-Wevelgem voor de geschiedenisboeken.
Race 26 maart 2023

Lotto Dstny-luxeknecht Frederik Frison is op een knappe vierde plaats geëindigd in een Gent-Wevelgem voor de geschiedenisboeken. Na een eerdere vierde plek in Brugge-De Panne Classic op woensdag toonde de 30-jarige Belg zijn uitstekende vormpeil opnieuw in de 85ste editie van Gent-Wevelgem, die door de onophoudelijke regen zorgde voor een helletocht van 260 kilometer in Flanders Fields.

De beslissing viel op de tweede van drie beklimmingen van de Kemmelberg, waar het duo Van Aert-Laporte wegreed. Het was Caleb Ewan die alles uit de kast haalde om het duo te volgen, maar net zoals Florian Vermeersch de aansluiting net niet kon maken. De twee ploegmaats van Jumbo-Visma  stoomden door richting een één-tweetje in Wevelgem. In de achtervolging was Lotto Dstny na een laatste keer Kemmelberg met drie renners nog sterk vertegenwoordigd. Brent Van Moer, Florian Vermeersch en Frederik Frison gingen de diepe finale in. Het was laatstgenoemde die in de strijd om de derde plek de juiste slag haalde, maar in de sprint net naast het podium viel. Frison moest vrede nemen met een vierde plek, maar de luxeknecht blikt met trots terug op een uitgeregende Gent-Wevelgem.

“Na een vierde plaats in een topklassieker als Gent-Wevelgem ben ik vooral trots op mezelf. In de finale gebruikte ik een technische passage om ervanonder te muizen. De verstandhouding was optimaal en zo konden we strijden om plek drie. Een vierde plaats mag dan wel de meest ondankbare zijn, na een vierde plek afgelopen woensdag in De Panne kan ik niet klagen over de topvorm waarin ik momenteel verkeer. Het was geen gemakkelijke opgave om warm te blijven, maar gelukkig hielp de lastige koers daarin”, zei Frison met een kwinkslag. “Met meerdere keren materiaalpech voor Arnaud hebben we ook wat tegenslag gehad, maar we hebben toch opnieuw onze stempel gedrukt op de koers vandaag.”

Ook Florian Vermeersch maakte indruk. Net zoals in de E3 Harelbeke op vrijdag kreeg hij opnieuw af te rekenen met pech, maar de jonge Belg vocht terug en speelde een prominente rol in de finale van Gent-Wevelgem. “Ondanks het rotweer voelde ik me heel goed en is deze prestatie opnieuw een bevestiging van mijn goede vormpeil. Na de eerste keer Kemmelberg geraakte ik voorop, maar door materiaalpech op een slecht moment werd ik teruggeslagen. Ik dacht dat mijn koers gedaan was, maar gelukkig kon ik terugkeren. In de finale wilde ik mijn sterke koers bekronen met een podiumplaats. Helaas miste ik zelf de slag, maar ik ben enorm trots op Frederik Frison. Ik denk dat iedereen hem wel een podiumplaats had gegund, maar we kunnen opnieuw tevreden terugblikken op een sterke teamprestatie”, besluit Florian Vermeersch.

Foto's: Photo News.


 

In dit artikel