ProTeam Slock grijpt net naast eindoverwinning in Olympia’s Tour

Liam Slock sluit na vijf dagen koers de Olympia’s Tour af met een tweede plaats in het eindklassement.
Race 27 maart 2023

Lotto Dstny-renner Liam Slock sluit na vijf dagen koers de Olympia’s Tour af met een tweede plaats in het eindklassement. In een winderige slotrit maakte Liam Slock deel uit van een ontsnapping die om de ritzege streed. Slock moest zich tevreden stellen met een zevende plek in de etappe, wat de 22-jarige Belg dus een tweede plaats in het algemeen klassement opleverde.

Liam Slock: “Het was een zeer hectische rittenkoers, waarin de wind een prominente rol speelde.  Ik heb me gelukkig nooit laten verrassen door de wind. Toen ik in de slotetappe deel uitmaakte van de kopgroep wist ik dat ik kans maakte op de eindoverwinning. Op de voorlaatste beklimming bleken de benen toch niet goed genoeg en moest ik lossen.

Bij aanvang van de wedstrijd mikte ik op een top tien in het eindklassement. Ik ben dan ook zeer tevreden met dit resultaat en ik weet dat ik er samen met het team alles aan heb gedaan om te kunnen winnen. Het lukte uiteindelijk net niet, maar ik wil het team enorm bedanken voor al hun harde werk.

Slock maakte dit seizoen de stap naar het profpeloton en blikt met een zeer tevreden gevoel terug op de afgelopen maanden.

Ik heb al veel afgezien tijdens mijn eerste maanden als prof, maar ik heb vooral ook enorm genoten. Nu kijk ik in de eerste plaats uit naar mijn eerste Parijs-Roubaix, waar ik vooral hoop om veel bij te kunnen leren.

Foto's: Photo News.

In dit artikel