Development Chris Lawless versterkt Lotto Dstny Development Team

De 27-jarige Brit tekende een contract tot het einde van dit seizoen.
Race 04 april 2023

De 27-jarige Brit Chris Lawless versterkt met onmiddellijke ingang het Lotto Dstny Development Team, waar hij een overeenkomst tekende tot het einde van dit seizoen. Lawless reed in het verleden reeds bij enkele gerenommeerde profteams en zal nu zijn ervaring delen met de renners van het Lotto Dstny Development Team. De Brit zal daarnaast ook worden ingezet in koersen met het ProTeam.

“Voor Lotto Dstny is een renner als Chris Lawless, met heel wat ervaring op profniveau, een heel nuttige pion”, zegt Kurt Van de Wouwer, sportief manager bij Lotto Dstny. “Chris zijn sterktes bevinden zich vooral in de sprintvoorbereiding, maar hij kan ook zijn mannetje staan in de eendagsklassiekers. Daarom hebben we deze opportuniteit gegrepen en zal hij dit seizoen uitkomen voor het Lotto Dstny Development Team, waar hij in de eerste plaats zijn ervaring zal delen met de jonge garde. Daarnaast zal Chris ook ingezet worden in wedstrijden met het ProTeam, waar hij in dienst van onze sprintkopmannen Caleb Ewan en Arnaud De Lie een toegevoegde waarde kan betekenen.”

Lawless maakt zijn debuut voor het Lotto Dstny Development Team eind deze maand in eigen land, met de Rutland-Milton Cicle Classic op 23 april, gevolgd door de zevendaagse Tour de Bretagne in Frankrijk.

“Om deel uit te maken van een iconische ploeg als Lotto Dstny is enorm fijn en ik ben de ploeg dan ook dankbaar voor deze kans”, zegt Chris Lawless. “Ik denk dat ik heel wat van mijn ervaring die ik over de jaren heb opgebouwd kan delen met het team en doorgeven aan de youngsters. Ik hou ervan om de jonge garde bij te staan met raad en daad. Dat is trouwens iets wat ik de voorbije jaren al heb gedaan en ik kijk ernaar uit om dit nu bij het Lotto Dstny Development Team te doen. Hopelijk kan ik hen helpen om een betere renner te worden en uiteraard wil ik graag ook toppers als Caleb Ewan en Arnaud De Lie bijstaan waar mogelijk. De eendagsklassiekers en sprintkoersen zijn de wedstrijden die met het beste liggen. Uiteraard wil ik ook tonen waar ik zelf nog tot in staat ben, maar de focus ligt op het delen van mijn ervaring binnen het team”, besluit de 27-jarige Brit.

Foto: Photo News.