ProTeam Maxim Van Gils klimt naar 8ste plaats in Waalse Pijl

Waalse klimklassieker opnieuw beslist op de steile Muur van Hoei.
Race 19 april 2023

Lotto Dstny-renner Maxim Van Gils heeft opnieuw zijn klimmersbenen getoond, deze keer met een 8ste plaats in de Waalse Pijl. Ondanks enkele aanvalspogingen in het slot werd de klimklassieker opnieuw beslist op de laatste beklimming van de loeisteile Muur van Hoei. Het was de Sloveen Pogacar die over de beste versnelling bergop beschikte, Van Gils reed een sterke beklimming en finishte uiteindelijk als 8ste. Neoprof Lennert Van Eetvelt werd 22ste bij zijn debuut aan de Waalse Pijl.

Van Gils vuurde een sterk eindschot af, maar had naar eigen zeggen geen superbenen. “De ploegmaats hebben goed werk geleverd om me te beschermen, maar uiteindelijk had ik misschien niet het supergevoel waar ik op hoopte. Ik was niet ideaal gepositioneerd bij aanvang van de slotklim, maar kon uiteindelijk nog goed opschuiven om in de top tien te eindigen. De Waalse Pijl mag dan wel een koers zijn waar je zo lang mogelijk moet wachten, in realiteit is dit echt een zware wedstrijd.”

Op 20 kilometer van de meet werd het peloton opgeschrikt door een valpartij, ook Andreas Kron ging tegen de vlakte maar de Deen kon vrij snel opnieuw terugkeren in het peloton om zich in dienst te stellen van zijn ploegmaats. “Andreas maakte de omschakeling na zijn valpartij en stond me bij in de finale, hij is een echte modelploegmaat. We hebben opnieuw getoond een goede tandem te zijn en dat geeft alleen maar vertrouwen voor Luik-Bastenaken-Luik komende zondag, waar ik mijn voorjaar op een goede manier hoop af te sluiten”, concludeert Van Gils.

Foto: Maxime Van der Wielen.

 

In dit artikel