ProTeam Vermeersch tweede na sterke eindsprint in Boucles de l’Aulne

Vermeersch moet in Châteaulin de duimen leggen voor landgenoot Van Avermaet.
Race 14 mei 2023

Florian Vermeersch is in Châteaulin op een tweede plaats geëindigd na een spannende sprint aan het eind van de Boucles de l’Aulne (UCI 1.1). De 24-jarige Belg moest na een knappe collectieve prestatie van Lotto Dstny enkel zijn landgenoot Greg Van Avermaet voor zich dulden op een finish weggelegd voor punchers.

In de finale van de Boucles de l’Aulne, manche van de Coupe de France, moest het peloton alle zeilen bijzetten om twee vluchters opnieuw bij de lurven te vatten, wat uiteindelijk pas lukte in de laatste van acht lokale ronden in Châteaulin. In de slotkilometers nam Lotto Dstny resoluut de handschoen op en ging het vol richting de lastige laatste kilometer. Het was uiteindelijk Van Avermaet die met het sterkste eindschot de zege binnenhaalde, Florian Vermeersch moest zich na een knappe sprint neerleggen bij de tweede plek.

Vermeersch prijst zijn ploegmaats na een sterke collectieve prestatie: “We reden een aandachtige koers vandaag en toen we helemaal aan het eind afstevenden op een sprint, gingen de jongens vol aan de bak om me in de best mogelijke positie af te zetten. Het was schitterend om te zien dat mijn ploegmaats zich zo wegcijferden voor mij en ik had hun graag beloond met de eerste plek. Helaas lukte het net niet en moest ik de duimen leggen voor een beresterke Van Avermaet, maar deze tweede plaats stemt me tevreden en geeft me vertrouwen richting de volgende koersen.”

Foto: DR LNC/Bruno Bade.

In dit artikel