ProTeam Sébastien Grignard hervat in Duinkerke na voorjaar vol pech

Na een voorjaar vol pech begint Sébastien Grignard vol goede moed aan het tweede deel van zijn seizoen.
Algemeen 15 mei 2023

Voor Lotto Dstny-renner Sébastien Grignard werd het voorjaar er eentje vol pech. Na een val in Etoile de Bessèges vroeg in het seizoen keerde de 24-jarige Belg midden maart terug in competitie. Tijdens Paris-Roubaix liep Grignard een hersenschudding en een breukje in zijn hand op na een zware smak op de kasseien. In de vierdaagse van Duinkerke maakt Grignard zijn comeback in het peloton en wil de luxeknecht opnieuw zijn steentje bijdragen aan het ploegsucces.

“Ik herinner me niets van de val zelf,” blikt Grignard nog eens terug op de valpartij in Paris-Roubaix. “Ongeveer halverwege de strook van Viesly à Quiévy was ik betrokken in een valpartij met onder meer Peter Sagan. In het ziekenhuis vernam ik het verdict: een hersenschudding en wat kneuzingen rond mijn schouder. Enkele weken later toonde een nieuwe scan een breukje in mijn hand, wat mijn terugkeer naar het peloton enigszins vertraagde." 

Voor de 24-jarige renner was de val in de Hel van het Noorden niet de eerste van het seizoen: "Aan het begin van het seizoen viel ik al behoorlijk hard in Bessèges. Op dat moment was ik bang dat ik niet op tijd terug zou zijn voor de klassiekers. Ik wou echt aan de start staan van deze wedstrijden om mijn steentje te kunnen bijdragen aan de sterke voorjaarscampagne van de ploeg. Die valpartij in Paris-Roubaix was dus een echte domper op de feestvreugde.” 

Desondanks verliep het herstelproces van Grignard vrij vlot. Na enkele dagen rust was hij al opnieuw aan trainen toe en stoomde de Lotto Dstny-renner zich klaar voor zijn terugkeer in competitie.

"Het is altijd een beetje zenuwslopend om opnieuw te koersen na een val, maar ik kijk er naar uit", aldus Grignard die in de GP Vermarc voor het eerst terug een rugnummer  opspeldde. "Het kan even duren om mijn ritme  te vinden, maar ik ben blij om opnieuw terug te zijn.” 

Deze week rijdt Grignard voor het eerst de vierdaagse van Duinkerke: “Dit is een wedstrijd die mij wel moet liggen. Ik kijk er vooral naar uit om een paar dagen na elkaar te koersen. Dat zal me echt een beeld geven van mijn vorm. Ik hoop dat we opnieuw een collectief sterke prestatie kunnen afleveren.”

De luxeknecht staat te popelen om de rest van het seizoen aan te vatten: "Er komen nog enkele geweldige races aan en ik wil er zijn om mijn team te ondersteunen", aldus Grignard. "We hebben enkele sterke renners die de komende maanden nog meer resultaten kunnen behalen en ik wil er staan om hen te helpen." 

Foto's: Photonews & Maxime Van der Wielen

In dit artikel