ProTeam Arnaud De Lie ondergaat succesvolle operatie aan het sleutelbeen

Jonge Ardennees begint herstel na valpartij in 4 Jours de Dunkerque.
Algemeen 19 mei 2023

Arnaud De Lie heeft een succesvolle operatie achter de rug aan het linkersleutelbeen in het ziekenhuis van Herentals. De renner van Lotto Dstny-renner kwam dinsdag zwaar ten val in de openingsetappe van de Vierdaagse van Duinkerke en liep daarbij verschillende blessures op. De Lie blijft nog één nacht in het ziekenhuis en keert zaterdag naar huis waar z’n herstel begint. De Lie kwam ten val in de sprint en brak daarbij niet alleen zijn linkersleutelbeen, maar ook een rib en het borstbeen. Verder heeft hij ook last van een klaplong en schaafwonden over het hele lichaam. De eerste twee nachten verbleef De Lie in een Frans ziekenhuis, donderdag werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals waar hij vrijdag een operatie aan het sleutelbeen onderging.

Teamarts Ronald Sneijers: “De operatie was een succes, al blijft Arnaud wel nog één nachtje in het ziekenhuis omwille van z’n klaplong. Zaterdag keert hij naar huis en begint z'n herstel. Hij moet wel nog een tijdje van de fiets blijven. Volgende week volgt ook nog  een check-up van de klaplong in het ziekenhuis.”

Volgens de teamarts is het nog te vroeg om speculaties te doen over z’n terugkeer. “Arnaud heeft niet één breuk, maar wel meerdere blessures”, legt hij uit, “alles samen verwachten we dat hij toch wel zes weken aan de kant zal staan, zeker met zo'n klaplong moet je voorzichtig zijn, ook het borstbeen vraagt wat tijd om te genezen. We volgen het nauwgezet op en nemen geen enkel risico voor z’n terugkeer. Genezen komt nu op de eerste plaats, daarna pas denken we opnieuw aan koersen.

In dit artikel