Development Branko Huys (22) zet punt achter wielercarrière

De renner van het Lotto Dstny Development Team stopt met koersen.
Algemeen 13 juni 2023

Branko Huys, renner van het Lotto Dstny Development Team, stopt met koersen. De 22-jarige Belg vervoegde het opleidingsteam van Lotto Dstny in 2022 maar door medische redenen zet Huys nu een punt achter zijn wielercarrière.

“Eind vorig jaar onderging ik een ablatie aan het hart, een ingreep om hartritmestoornissen op te lossen. Zonder die operatie zou ik ook perfect verder kunnen sporten, maar om optimaal te presteren, koos ik ervoor om de ingreep toch te laten uitvoeren. Nadien voelde ik me nooit meer echt top op de fiets. Er werd me gezegd dat het met verloop van tijd beter zou gaan, maar die beterschap is er nog steeds niet en daarom nam ik zelf de beslissing om te stoppen”, vertelt Branko Huys.

Huys kijkt vooral met veel trots terug op zijn tijd als wielrenner en onthoudt het positieve. “Uiteraard is het jammer dat ik mijn fiets aan de haak moet hangen, maar ik ben lang niet de enige renner die door medische problemen of valpartijen moet stoppen. Ik kijk vooral met een goed gevoel terug op mijn tijd als wielrenner en zal vooral de positieve dingen onthouden. Uiteraard zullen enkele prestaties me bijblijven zoals winst in het BK ploegentijdrijden vorig jaar en mijn twee deelnames aan het WK tijdrijden bij de junioren. Maar misschien zal ik nog het meest de ploegsfeer onthouden. Het feit dat je als team vaak samen onderweg bent en toewerkt naar specifieke doelstellingen is iets heel bijzonder. Zo kon ik steeds boven mezelf uitstijgen. Helaas moet ik het wielrennen vaarwel zeggen, maar ongetwijfeld komen er nieuwe uitdagingen op mijn pad”, besluit de 22-jarige Huys.

Foto: Photo News.

In dit artikel