ProTeam Caleb Ewan mikt op ritwinst in de Baloise Belgium Tour

Lotto Dstny brengt een sterk zevental aan de start, met Caleb Ewan als sprintkopman.
Race 13 juni 2023

Op woensdag wordt in Scherpenheuvel de Baloise Belgium Tour op gang geschoten. Met zowel kansen voor sprinters, punchers als specialisten tegen de klok biedt de vijfdaagse 2.Pro rittenwedstrijd in België voor iedere renner wat wils. Lotto Dstny brengt een sterk zevental aan de start, met Caleb Ewan als sprintkopman. De Australiër toonde dit weekend nog zijn snelle benen met een tweede plek in de Elfstedenronde.

In 2021 won Ewan al twee etappes in de Belgium Tour, ook bij zijn tweede deelname dit jaar is de Australiër tuk op ritwinst. Ewan wordt daarin bijgestaan door een sterk team met Jasper De Buyst, Jarrad Drizners, Frederik Frison, Sébastien Grignard, Jacopo Guarnieri en Florian Vermeersch.

“Net zoals in elke wedstrijd sta ik aan de start om te winnen. Dat zal in de Belgium Tour niet anders zijn, maar misschien is het nu nog dat tikkeltje belangrijker om een zege te pakken. Ik won nog niet vaak dit seizoen en met het oog op de Tour zou een overwinning me nog wat extra vertrouwen geven. Daarnaast is de Belgium Tour de ideale gelegenheid om voorafgaand aan de Tour, een laatste keer de lead-out te finetunen. Ritwinst is uiteraard het doel en zeker als sprinter zorgen overwinningen voor extra vertrouwen. Maar ook mocht ik niet kunnen winnen, hoeft dit niet per se iets te betekenen. Ik voel me momenteel heel goed, maar een overwinning zou alleen maar voor bevestiging zorgen”, besluit Ewan.

Foto's: Photo News & Maxime Van der Wielen.

In dit artikel