ProTeam Arnaud De Lie maakt rentree op BK

De renner van Lotto Dstny start zonder de stress van het kopmanschap en wil z’n team vooral bijstaan tijdens de strijd om de nationale driekleur.
Race 19 juni 2023

Arnaud De Lie neemt deel aan het BK op de weg komende zondag in Izegem. De renner van Lotto Dstny start zonder de stress van het kopmanschap en wil z’n team vooral bijstaan tijdens de strijd om de nationale driekleur.

De Lie kwam zwaar ten val in de openingsrit van de Vierdaagse van Duinkerke en liep daarbij een klaplong op, een gebroken sleutelbeen, een barst in het borstbeen en een gebroken rib. Na een periode van herstel kreeg hij twee weken geleden groen licht om opnieuw voluit te trainen. De renner van Lotto Dstny ondervindt geen hinder meer van z’n val en wil zondag z’n team vooral helpen in Izegem.

“Arnaud start zonder enige stress”, aldus sportief manager Kurt Van De Wouwer, “hij weet dat hij nog geen 100% is, maar hij wil er vooral bij zijn op het BK om z’n steentje bij te dragen. Opnieuw een rugnummer opspelden zal voor hem een grote morele opsteker zijn na een lange periode zonder competitie. Hij denkt niet aan de titel, maar wil gewoon koersen, het team helpen waar het kan en daarna met een goed gevoel op stage naar Livigno vertrekken.”

In dit artikel