ProTeam Lotto Dstny mikt op ritzege in de Tour met deze acht renners

Ontdek hier de selectie van Lotto Dstny voor de 110de Tour de France.
Race 21 juni 2023

Lotto Dstny heeft zijn selectie voor de 110de Tour de France bekendgemaakt. Caleb Ewan mikt met z’n snelle benen op een ritzege in de Tour en krijgt daarbij de steun van Jasper De Buyst, Jacopo Guarnieri, Florian Vermeersch en Frederik Frison. Daarnaast neemt het Belgische ProTeam ook enkele vrijbuiters op in zijn ploeg zoals Victor Campenaerts, Pascal Eenkhoorn en Maxim Van Gils die beiden hun debuut maken in de Franse rittenkoers.

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

“Met deze acht renners vaardigen we een sterke selectie af”, licht sportief manager Kurt Van de Wouwer toe. “Caleb Ewan won al vijf ritten in de Tour de France en wil dat aantal verder aandikken in de komende editie. De voorbije twee jaar kende hij zijn portie pech in de Tour en ook de voorbije maanden liepen niet meteen van een leien dakje, maar hij blijft één van de snelste renners van het peloton en hij is onze grootste kans op een ritzege. Daarom hebben we hem goed omringd met Jasper De Buyst die de voorbije weken een uitstekende vorm etaleerde en Jacopo Guarnieri als belangrijke pion in de sprinttrein. Florian en Frederik krijgen de taak om die trein in goede positie te lanceren en zullen in andere ritten hun kans krijgen om in de aanval te trekken.”

Pascal Eenkhoorn, Victor Campenaerts en Maxim Van Gils zijn de vrijbuiters in de ploeg. “In de iets lastigere ritten of overgangsetappes zijn zij onze troeven”, aldus Van de Wouwer. “Victor liep een ernstige blessure op in het voorjaar, werkte hard aan zijn herstel en toonde in de Dauphiné alvast een uitstekende vorm en verdiende daar zijn selectie. We zijn er van overtuigd dat hij zich ook in de Tour kan laten zien.”

Met Maxim Van Gils en Pascal Eenkhoorn maken twee renners hun debuut in de Tour de France. “Pascal deed al heel wat ervaring op de voorbije jaren en proeft nu van de Ronde van Frankrijk waar hij zijn kans mag wagen in de iets lastigere ritten”, duidt Van de Wouwer. “Maxim is de jongste van de bende met zijn 23 lentes en start zonder stress. Na zijn uitstekende Ardennencampagne in het voorjaar hebben wij er vertrouwen in dat hij ook in de Ronde van Frankrijk zijn talent kan laten zien.”

In dit artikel