ProTeam Alec Segaert pakt zilver in Belgisch kampioenschap tijdrijden

De 20-jarige Segaert finisht eerste BK bij de profs op een tweede plaats.
Race 22 juni 2023

Alec Segaert heeft in het Oost-Vlaamse Herzele knap zilver behaald in het Belgisch kampioenschap tijdrijden. De 20-jarige renner van Lotto Dstny moest enkel Wout Van Aert voor zich dulden na afloop van een 41 kilometer lange tijdrit in natte weersomstandigheden. Segaert finishte in 52’42”, Van Aert reed nog bijna 50 seconden sneller en pakte de Belgische titel.

De youngster, die recent nog de tijdrit van de Giro Next Gen op zijn naam schreef, blikt tevreden terug op zijn eerste BK tijdrijden bij de profs. “Meteen zilver pakken op mijn eerste BK bij de profs stemt me heel tevreden. Dit resultaat had ik niet meteen verwacht en eerlijk gezegd werd die tweede plek door de gekende omstandigheden een mogelijkheid. Ik ben zeer fier op deze prestatie want het parcours was allesbehalve gemakkelijk, des te meer met de natte weersomstandigheden. Het continu optrekken na de bochten maakte er een soort intervalkoers van, maar dat ligt me heel goed en dat heb ik ten volle benut.

“De winst in de tijdrit van de Giro Next Gen gaf me heel wat vertrouwen. Die acht dagen koers waren ideaal om de conditie nog wat aan te scherpen richting dit BK. Er was niet veel tijd voor recuperatie, maar ik heb het na de Giro rustig aan gedaan om me klaar te stomen voor deze tijdrit en dat is gelukt. Het verschil tegenover winnaar Van Aert, iets minder van 50 seconden, stemt me zeker tevreden. Een dergelijk lange tijdrit van ruim 40 kilometer was een nieuwe ervaring voor mij, die van vorig jaar op het WK was bijvoorbeeld ‘slechts’ 28 kilometer. Dit geeft alleen maar vertrouwen richting de toekomst.”

Met het BK op de weg in Izegem volgt zondag een nieuwe opdracht. “Een koers van 230 kilometer is ook nieuw voor mij, maar met de conditie zit het goed en ik wil zeker mijn steentje bijdragen voor de ploeg. Ik koers bovendien dicht bij huis dus dat is een extra motivatie”, besluit Alec Segaert.

Foto's: Photo News.

In dit artikel