ProTeam Caleb Ewan sprint naar derde plek in Bayonne

Caleb Ewan geeft goede indruk in eerste sprintkans van deze Tour.
Race 03 juli 2023

Lotto Dstny-renner Caleb Ewan heeft in de eerste massasprint van deze 110de Ronde van Frankrijk een derde plaats bemachtigd. In een technische finale en een nagelbijtende spurt lanceerde Caleb Ewan een krachtige versnelling, maar moest de Australiër uiteindelijk de duimen leggen voor Bauhaus en Philipsen, die de etappe won. “Deze prestatie geeft me vertrouwen voor de volgende sprintkansen. De benen voelden goed en als ik uit een nog iets betere positie kan sprinten, zit die zege eraan te komen.”

Na een lastig openingsweekend in het Baskenland was vandaag het woord aan de sprinters. Op een geaccidenteerd terrein werden twee vroege vluchters binnen schot gehouden door een peloton dat zijn zinnen had gezet op een eerste massasprint in deze Tour. In een technische finale werd Lotto Dstny-sprinter Caleb Ewan goed vooraan gehouden door zijn ploegmaats. De Australiër ging in de laatste kilometers van wiel naar wiel, perste er een krachtige sprint uit en finishte uiteindelijk op plek drie.

“Zoals verwacht werd het een heel hectische slotfase, maar we hebben het goed aangepakt met het team. Het niveau ligt enorm hoog en bijna iedere topsprinter is hier. Daarom was het een waar gevecht om de goede positie. Uiteraard misten we Jasper aan het eind, maar we hebben het goed gedaan. Het was een hectische sprint, maar ik voelde me echt in orde. Ik zat misschien iets te ver toen ik aanging, maar we moeten het positieve meenemen uit vandaag. Ik voel dat er met deze vorm nog iets moois zit aan te komen”, besluit Caleb Ewan.

Foto: Photo News.

In dit artikel