ProTeam Caleb Ewan op zucht van winst in Nogaro

Rustige vierde etappe in de Tour kent spectaculaire apotheose op Paul Armagnac racecircuit.
Race 04 juli 2023

Na een derde plaats gisteren in Bayonne sprintte Caleb Ewan vandaag naar een tweede plaats op het autocircuit van Nogaro. Een gezapige vierde etappe van de Ronde van Frankrijk kreeg met een finish op het circuit Paul Armagnac een nagelbijtende apotheose. Lotto Dstny beschermde zijn sprinter Caleb Ewan uitstekend in de finale en zorgde ervoor dat de Australiër in goede positie het racecircuit opdraaide. In een chaotische laatste kilometers ontweek Ewan de valpartijen en kwam hij met een machtige versnelling op een zucht van de overwinning. Net als gisteren moest de kopman van Lotto Dstny zijn meerdere erkennen in Philipsen, al was het deze keer heel nipt.

“Ik voelde me opnieuw heel snel en pakte ei zo na de ritwinst”, zegt Caleb Ewan. “Ik heb de snelheid om te winnen, maar daarvoor moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Ook al is het een zure tweede plaats, het is fijn om mee te strijden om de ritzege. Ik kom in ieder geval dichter en ik blijf het proberen.”

In een hectische slotfase kwam ook ploegmaat Jacopo Guarnieri ten val. “We wisten dat we het circuit helemaal vooraan moesten opdraaien om uit de problemen te blijven. De jongens deden het perfect en zorgden ervoor dat ik relatief fris aan de sprint kon beginnen.”

“Met de eerdere valpartij van Jasper en ook de crash van Jacopo vandaag moesten we opnieuw de plannen aanpassen. Als ik van wiel naar wiel ga in de sprints, komt er ook wat geluk bij kijken. Hopelijk kunnen we de volgende kansen op volle sterkte aanpakken.”


 Foto: Photo News.

In dit artikel