ProTeam Lennert Van Eetvelt soleert bergop naar ritwinst in Sibiu Tour

Eerste profzege voor de jonge Belg van Lotto Dstny.
Race 07 juli 2023

Lennert Van Eetvelt (21) heeft in Roemenië de tweede etappe van de Sibiu Tour op zijn naam geschreven. De Lotto Dstny-klimmer soleerde aan het eind van de tweede etappe - die het peloton via de prachtige Transfăgărășan weg richting het Lac Balea bracht - naar de overwinning. Van Eetvelt is ook de nieuwe leider van de Sibiu Tour met nog twee etappes te gaan.

Na een beklimming van ruim 20 kilometer en een finish op 2000 meter hoogte was de tweede rit in de Sibiu Tour er eentje voor de rasklimmers. Lotto Dstny-renner Van Eetvelt voelde zich als een vis in het water op de klim, werd goed beschermd door zijn ploegmaats en reed iedereen uit het wiel op weg naar een solozege.

Lennert Van Eetvelt: “We keken enorm uit naar deze lastige etappe. Ik voelde me met de kilometer beter worden en genoot echt van deze lange en mooie beklimming. Klimmen op een hoogte van 2.000 meter was geen simpele opdracht, maar ik heb me enorm geamuseerd en ik ben uiteraard blij met mijn eerste echte professionele overwinning. Hopelijk volgen er nog veel in de toekomst.”

“De etappe van morgen wordt opnieuw een lastige opdracht met een aankomst bergop. We zullen aandachtig moeten koersen en ons niet laten verrassen. Aan het eind zullen de sterkste renners het wellicht opnieuw uitvechten en hopelijk kunnen we er staan en de leiderstrui verdedigen tot het eind.”

Image: Sibiu Tour.

 

In dit artikel