ProTeam Lotto Dstny verlengt contracten van Brent Van Moer, Cedric Beullens en Jarrad Drizners, Tijl De Decker wordt prof.

“Samen met hen willen we verder bouwen aan de toekomst van onze ploeg”, aldus CEO Stéphane Heulot.
Algemeen 20 juli 2023

Cedric Beullens en Brent Van Moer hebben beiden hun contract verlengd bij Lotto Dstny. Ook Jarrad Drizners blijft langer bij het team. Tijl De Decker maakt volgend jaar dan weer de overstap van het beloftenteam naar de profs. “Samen met hen willen we verder bouwen aan de toekomst van onze ploeg”, aldus CEO Stéphane Heulot.

Brent Van Moer (25) maakt deel uit van de Lotto Dstny-familie sinds 2017. Hij is een product van het Development Team en intussen al een paar jaar prof in de Belgische formatie. De hardrijder knalde dit jaar naar onder meer een derde plaats in de GP La Marseillaise en wist zich te onderscheiden als helper in de klassieke kern in het voorjaar. Hij  verlengt z’n contract met twee jaar, tot eind 2025. Cedric Beullens (26) maakte in 2022 de overstap naar het toenmalige Lotto Soudal en tekent voor een verlengd verblijf van twee jaar, met een optie voor een derde jaar. Beullens bewees de voorbije maanden z’n waarde in de klassieke kern als helper en verzamelde daarnaast dit jaar in de Classic Brugge-De Panne (zevende) en de Brussels Cycling Classic (negende) knappe ereplaatsen.

Ook Jarrad Drizners (24) verlengt z’n contract met twee jaar. De Australiër koerst sinds 2022 bij de Belgische formatie en is een belangrijke schakel in de sprinttrein, maar ook in het klassieke werk weet hij z’n mannetje te staan en is hij van grote hulp voor de ploeg. “We zijn blij met deze drie verlengingen, aldus CEO Stéphane Heulot, “het is voor ons van groot belang dat we de klassieke kern kunnen blijven behouden. De voorbije maanden toonde de ploeg z’n aanvalslust in de voorjaarskoersen en dat gebeurde mede dankzij deze teamplayers. Zij passen perfect in onze ploeg en de plannen die we hebben voor de toekomst.”

De jonge belofte Tijl De Decker (21) maakte dit jaar de overstap naar het Lotto Dstny Development  Team en meldde zich meteen op de afspraak met ritwinst in de derde etappe van de Tour de Taiwan, ereplaatsen in de beloftenwedstrijden Rutland-Melton Cicle Classic (2de) en Eschborn-Frankfurt U23 (4de) en als kers op de taart winst in Parijs-Roubaix voor beloften. “Ik ben blij dat ik de overstap naar de profs kan maken volgend seizoen bij Lotto Dstny”, aldus De Decker die een contract tekende voor twee jaar, “dit jaar heb ik enorme stappen vooruit gezet bij de jongerenploeg. Vorig jaar speelde ik enkel mee voor winst in nationale wedstrijden, nu doe ik ook mee op internationaal niveau. Ik zie geen betere omgeving dan Lotto Dstny om me verder te ontwikkelen. Ik omschrijf mezelf als een klassieke renner met een goede sprint en ik hoop om me volgend jaar een paar keer te laten zien in kleinere wedstrijden, van 1.1. niveau, niet om meteen zelf te winnen, maar om te winnen met de ploeg.”

De overstap van Tijl naar de profs is een logische keuze’, zegt sportief manager Kurt Van de Wouwer, “Hij heeft al enorme stappen gezet dit jaar en we geloven dat hij nog veel groeimarge heeft. Z’n overstap past in onze strategie om jongeren te laten doorgroeien en verder te begeleiden naar een hoger niveau. We zijn er van overtuigd dat hij ook bij de profs mooie dingen zal kunnen laten zien. Hij won dit jaar al eens bij de profs en bewees z’n waarde, maar hij start in 2024 zonder stress in onze ploeg en we gunnen hem de nodige tijd om zich aan te passen aan het niveau bij de profs.”


 Foto's: 1.Photo News 2. Maxime Van der Wielen 3. Brecht Steenhouwer

In dit artikel