ProTeam Van Gils valt op trainingsrit op rustdag, maar zet door in Tour de France

“Maxim start gewoon dinsdag in de tijdrit en wil Parijs halen.", aldus ploegdokter Plessers.
Race 17 juli 2023

Lotto Dstny kan bevestigen dat Maxim Van Gils maandagochtend tijdens een trainingsrit op de rustdag is gevallen. In een afdaling knalde hij tegen een kleine vrachtwagen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. “Gelukkig werden geen breuken vastgesteld”, aldus dokter Peter Plessers van Lotto Dstny, “Maxim start gewoon dinsdag in de tijdrit en wil Parijs halen.”

Van Gils was op pad met z’n vader voor een korte trainingsrit, zoals hij wel vaker op een rustdag doet. In een afdaling reden ze achter een kleine vrachtwagen die bruusk remde omdat een tegenligger naar boven reed. Zowel Maxim, als z’n vader konden de vrachtwagen niet meer ontwijken en kwamen ten val. Beide heren werden overgebracht naar het ziekenhuis.

‘Maxim heeft pijn aan z’n schouder”, aldus ploegdokter Peter Plessers, “maar gelukkig is er geen sprake van breuken. Hij kan starten in de tijdrit. Uiteraard is dit geen fijne zaak, het is al de derde valpartij voor Maxim in deze Tour de France. Dat komt toch even binnen, maar Maxim kan fietsen en wil graag Parijs halen. Dit toont nog eens aan hoe sterk renners zijn en gedreven om niet op te geven.”