ProTeam Arnaud De Lie sprint naar ritwinst in Tour de Wallonie

De Lie is ook de nieuwe leider van de Tour de Wallonie.
Race 23 juli 2023

Lotto Dstny-renner Arnaud De Lie heeft de tweede etappe van de Tour de Wallonie op zijn naam geschreven. De 21-jarige Belg versloeg na een geaccidenteerde rit tussen Saint-Ghislain en Walcourt onder meer Thibau Nys en Timo Kielich in een massasprint. Voor De Lie is het de eerste zege sinds zijn valpartij in de 4 Jours De Dunkerque. De Lie neemt ook de leiderstrui over van de Italiaan Ganna.

“Ik ben heel tevreden met deze overwinning, na ruim twee maanden zonder een zege heb ik dit gevoel toch gemist. Het is des te fijn om zo dicht bij huis te winnen, in de Tour de Wallonie. Na een moeilijke periode met de valpartij in 4 Jours de Dunkerque doet dit enorm veel deugd. De jongens hebben het perfect gedaan vandaag. En winnen in een koers waarbij mijn broer Axel ook zoveel werk heeft verzet, maakt het extra speciaal”, zegt Arnaud De Lie.

“In tegenstelling tot gisteren wilden we de koers niet volledig in handen nemen. Maar door het spel van de wind kwamen we vrij snel terug op de aanvallers en dan was het kwestie van de sprint voor te bereiden. Cedric Beullens was mijn laatste man in de sprint en heeft me perfect geloodst. Ik volgde de wielen en had vertrouwen in mijn sprint.”

De Lie gaat in de derde etappe van de Tour de Wallonie van start in de leiderstrui. “Morgen is een mooie nieuwe kans, maar opnieuw een stevig parcours. De leiderstrui verdedigen tot het eind zal met de lange tijdrit uiteraard moeilijk worden, maar als ik nog steeds aan de leiding sta, zal ik uiteraard alles geven”, besluit De Lie.

In dit artikel