ProTeam Victor Campenaerts bekroond als meest strijdlustige renner van de Tour de France

"De twijfel sloeg toe of ik terug op topniveau zou komen, maar deze Tour stelde me gerust."
Race 24 juli 2023

Victor Campenaerts is na drie weken koers uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de Tour de France. Campenaerts etaleerde zijn aanvalslust veelvuldig, onder meer op weg naar Laruns, Puy-de-Dôme, Belleville-en-Beaujolais en Poligny. In etappe 18 toonde de Lotto Dstny-renner zich cruciaal in de ontsnapping die het peloton wist te verschalken in Bourg-en-Bresse, waar ploegmakker Pascal Eenkhoorn tweede werd. Voor zijn ontelbare aanvallen werd Campenaerts dan ook beloond met de prestigieuze ‘Super combatif’ prijs.

Victor Campenaerts: “Het is heel speciaal om deze prijs binnen te halen. Het was nooit echt een doel op zich om ervoor te rijden, maar het is iets dat geleidelijk aan groeide. Pas in de laatste koersweek werd het een item en probeerden we nog zoveel mogelijk aan te vallen om de prijs binnen te halen. Bedankt ook aan de ploegmaats om dit te verwezenlijken. Ik denk dat we tevreden kunnen terugblikken op deze Tour, ook al gaan we zonder ritzege huiswaarts.”

“Persoonlijk geeft deze prijs me heel veel voldoening. Mijn seizoen verliep niet van een leien dakje met die zware valpartij en revalidatie. De twijfel sloeg toe of ik terug op topniveau zou komen, maar deze Tour stelde me gerust”, besluit Victor Campenaerts.

In dit artikel