ProTeam Lotto Dstny mikt op ritzege in Vuelta

Lotto Dstny wil opnieuw z'n strijdlust tonen in de laatste Grote Ronde van het seizoen.
Race 21 augustus 2023

Lotto Dstny trekt met een strijdvaardige, uitgebalanceerde groep naar de Vuelta. Andreas Kron, Lennert Van Eetvelt, Jarrad Drizners, Thomas De Gendt, Sylvain Moniquet, Eduardo Sepulveda, Sebastien Grignard en Milan Menten zijn de heren van dienst. Het team mikt op ritwinst. 

"Ik denk dat we een sterke, uitgebalanceerde ploeg hebben voor deze laatste grote ronde van het seizoen", aldus sportief manager Kurt Van de Wouwer. "Zonder een uitgesproken kopman, dus iedereen mag zijn kans gaan. In de jongste Tour de France hebben we nagenoeg dagelijks onze strijdlust laten zien en mocht Victor Campenaerts als ultieme bekroning het podium betreden in Parijs als Super Combatif. In Spanje willen we voortgaan op dat elan en onze renners elke dag in de strijd zien.

De ploeg mixt ervaring met jeugd. Thomas De Gendt start in zijn 24ste grote ronde en heeft goede herinneringen aan de Spaanse rittenkoers met een ritzege in 2017 en de bergtrui in 2018. Verder maken met Sebastien Grignard, Milan Menten en Lennert Van Eetvelt drie renners hun debuut in een grote ronde. “Van Eetvelt is met zijn 22 jaar de youngster van het pak”, aldus Van de Wouwer, “Lennert liet dit jaar al een paar mooie dingen zien en pakte in de Sibiu Tour zijn eerste profzege. Hij mag nu voor het eerst proeven van een grote ronde en start zonder enige druk. Milan is onze snelle man in deze ploeg en we hopen hem in de mix te zien in de sprint-etappes in deze Vuelta. Hij krijgt daarbij de steun van Jarrad Drizners.”

Andreas Kron, Eduardo Sepulveda, Sylvain Moniquet mogen hun talenten benutten in de bergen en in de vele geaccidenteerde etappes van deze Vuelta. “Eduardo toonde zijn goede vorm met een ritzege en het eindklassement in de Vuelta Castilla y Léon eind juli”, eindigt Van de Wouwer, “ook van Andreas Kron en Sylvain Moniquet verwachten we het één en ander. Zij lieten in het voorjaar al zien uit welk hout ze gesneden zijn.”

In dit artikel