ProTeam Arnaud De Lie blijft tot minstens eind 2026 bij Lotto Dstny

Lotto Dstny heeft het contract van zijn 21-jarige kopman Arnaud De Lie opengebroken en met twee jaar verlengd.
Algemeen 23 augustus 2023

Lotto Dstny heeft het contract van zijn 21-jarige kopman Arnaud De Lie opengebroken en met twee jaar verlengd. De Lie had nog een contract voor komend seizoen, maar tekende een bijkomende overeenkomst van twee seizoenen. Zo koerst de Ardennees tot minstens eind 2026 in Lotto Dstny-outfit.

Na een indrukwekkend seizoen bij het Development Team van de Belgische ploeg werd De Lie vorig jaar prof. De ‘Stier van Lescheret’ toonde zich meteen, kende een stormachtige ontwikkeling en sloot zijn eerste profjaar af met maar liefst negen overwinningen. Dit seizoen staat de teller van De Lie, ondanks een zware valpartij midden mei, reeds op zeven stuks en pakte hij dichte ereplaatsen in onder meer Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl.

CEO Stéphane Heulot is dan ook zeer tevreden met deze contractverlenging. “Met het oog op de toekomst was de contractverlenging van Arnaud De Lie een prioriteit. We zijn dan ook zeer verheugd dat één van de grootste Belgische wielertalenten langer bij Lotto Dstny aan boord blijft. Vanaf dat Arnaud binnenstapte in het Development Team kende hij een enorme ontwikkeling en werd hij door zijn straffe prestaties snel één van onze kopmannen. Iedereen binnen de ploeg en ook Arnaud zelf is ervan overtuigd dat er nog een mooie groeimarge is. Deze langdurige verbintenis geeft ons de kans om binnen Lotto Dstny de volgende stappen te zetten, zodat we samen Arnaud zijn ambities kunnen waarmaken. We kijken alvast heel erg uit naar wat de toekomst in petto heeft”, besluit Stéphane Heulot.

Arnaud De Lie licht zijn keuze voor een verlengd verblijf bij Lotto Dstny toe. “Verlengen bij Lotto Dstny was voor mij een logische keuze. De ploeg heeft vanaf het begin veel vertrouwen getoond in mij en dat voelde meteen heel goed aan. Daarnaast is het project dat het management me heeft voorgesteld voor de komende jaren veelbelovend. De ploeg gaat in op ieder detail en blijft in performance investeren, om zo het beste uit z’n renners naar boven te halen. Al die zaken zorgden ervoor dat ik met plezier bijtekende.”

“Dat ik momenteel alvast tot 2026 bij Lotto Dstny koers, geeft me mentale rust en ook de tijd om stap voor stap nog wat beter te worden. Dit jaar kon ik al meerdere keren mij neus aan het venster steken in WorldTour-koersen, wat aantoont dat ik stappen blijf zetten. De ambitie is dan ook om in de toekomst op het hoogste niveau competitief te worden en een grote klassieker te winnen. Welke dat dan mag zijn, maakt me op zich niet zo veel uit. En of ik nu eerder sprinter of klassiek renner ben? Ik heb het geluk dat ik goed ben op beide terreinen maar mijn hart ligt toch iets meer bij de klassiekers. Dat neemt natuurlijk niet weg dat beide zaken goed te combineren zijn.”

Vooraleer de blik op de toekomst te richten, wachten er dit seizoen nog heel wat mooie afspraken voor De Lie, te beginnen met de Renewi Tour en onder andere de Canadese eendagskoersen in Québec en Montreal. “WorldTour-winst in één van komende wedstrijden zou fantastisch zijn. Ik heb alvast een heel goede vorm te pakken en het zou een heel mooie afsluiter zijn van het seizoen.”

Foto's: Photo News & Maxime Van der Wielen.

In dit artikel