Algemeen Statement bij het overlijden van Tijl De Decker

Tijl De Decker sterft op 22-jarige leeftijd aan de gevolgen van een aanrijding op training.
Algemeen 25 augustus 2023

Met grote droefheid moeten wij het overlijden van onze renner Tijl De Decker melden. Tijl (22) verloor vanmorgen zijn strijd tegen de ernstige verwondingen die hij opliep na een aanrijding met een wagen tijdens een trainingsrit afgelopen woensdag. “Wij zijn geschokt door dit nieuws en sturen al onze liefde en gedachten naar Tijls familie en dierbaren in deze ongelooflijk moeilijke tijd.”

Tijl belandde woensdag hard tegen de achterkant van een auto. Zwaargewond werd hij naar het ziekenhuis van Lier gebracht, waar hij meteen een operatie onderging. Later op de dag werd hij overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Ondanks de inspanningen van het personeel van het ziekenhuis verloor Tijl vrijdagochtend z’n strijd.

Tijl maakte sinds dit jaar deel uit van het Lotto Dstny Development Team en toonde veel vastberadenheid en passie voor zijn sport. Hij meldde zich meteen op de afspraak met ritwinst in de derde etappe van de Tour de Taiwan, ereplaatsen in de beloftenwedstrijden Rutland-Melton Cicle Classic (2de) en Eschborn-Frankfurt U23 (4de) en als kers op de taart winst in Parijs-Roubaix voor beloften.

"We zijn helemaal van de kaart door het plotselinge verlies van onze jonge renner”, aldus CEO Stéphane Heulot. “Tijl heeft dit jaar heel veel progressie laten zien en wij geloofden dat er nog meer groeimarge was. Dat hij de stap zou maken naar ons professionele team was daarom een logische keuze. Helaas zal hij nooit prof worden. We zullen hem altijd herinneren als een getalenteerde, jonge renner en een warm en vriendelijk persoon naast de fiets. Wij betuigen ons diepste medeleven aan zijn familie en dierbaren, en onze gedachten zijn bij hen in deze moeilijke tijd.”

Foto: Brecht Steenhouwer