Algemeen Tony Gallopin en Dirk Demol naar Lotto Dstny

Lotto Dstny versterkt z’n kern van ploegleiders met Tony Gallopin (35) en Dirk Demol (63) vanaf 2024.
Algemeen 30 augustus 2023

Lotto Dstny versterkt z’n kern van ploegleiders met Tony Gallopin (35) en Dirk Demol (63) vanaf 2024.

Tony Gallopin is momenteel nog aan de slag als profrenner en neemt afscheid van het profpeloton eind dit seizoen. Hij kent de Lotto Dstny familie, want koerste vier jaar bij de ploeg (2014-2017), eerst onder Lotto-Belisol, daarna Lotto-Soudal. Hij won een etappe in de Tour van 2014 en droeg toen ook de gele trui, verder waren er zeges in Paris-Nice, de Ster van Bessèges en de GP Wallonië.

“Met Tony halen we iemand in huis die de ploeg kent en die vers uit het peloton komt”, aldus CEO Stéphane Heulot. “Het is belangrijk voor de kern van ploegleiders om voeling te houden met de renners en met wat leeft in het peloton. Tony krijgt hier ook de kans om de stiel al doende te leren en te groeien als ploegleider.”

Dirk Demol is evenmin een onbekende voor de ploeg en koerste bij het team in de jaren ’90. Hij brengt een pak ervaring met zich mee na verschillende succesvolle passages bij World Tourploegen de voorbije jaren. Nu keert hij terug naar de Belgische formatie. “Dirk kent het spel al jaren en leest de koers als geen ander. Hij kan terugvallen op jarenlange ervaring en brengt ons een pak expertise bij.”

Beide heren tekenden een contract voor twee jaar.

Foto: Facepeeters.