Algemeen Bedankt en veel succes, Maxime en Cherie!

Maxime Monfort en Cherie Pridham verlaten de ploeg aan het eind van het seizoen.
Algemeen 04 september 2023

Maxime Monfort en Cherie Pridham verlaten de ploeg aan het eind van het seizoen. Lotto Dstny wil hen bedanken voor hun werk de afgelopen jaren en wenst hen veel succes in hun nieuwe baan.

Maxime Monfort maakt al lange tijd deel uit van de ploeg. In de laatste zes jaar van zijn carrière koerste hij eerst voor Lotto-Belisol, later voor Lotto-Soudal. Eind 2019 hing hij z’n fiets aan de haak en startte hij meteen daarna in 2020 als ploegleider. “Het was een heel emotionele en moeilijke beslissing”, geeft Maxime toe, “maar ik verlaat de ploeg eind dit jaar. De voorbije weken heb ik de voor- en nadelen afgewogen en veel gesproken met de mensen die belangrijk voor mij waren. Uiteindelijk besliste ik om de switch te maken naar een nieuw team.”

Monfort heeft vertrouwen in Lotto Dstny. “Ik laat een gezond team achter met een mooie toekomst voor zich en met aan het hoofd Stéphane Heulot, een uiterst competente manager”, stelt hij. “Ik ben ervan overtuigd dat mijn collega ploegleiders de kwaliteit van de groep zullen verzekeren en het werk voort kunnen zetten. Ik wil Lotto Dstny bedanken voor de afgelopen tien jaar. Ik zal hun resultaten altijd nauwlettend in de gaten houden. Ik wens hen oprecht een terugkeer naar de WorldTour in 2026. En uiteraard zal ik tot het eind van het seizoen 2023 mijn steentje bijdragen aan dit doel.”

Cherie Pridham versterkte de rangen van de ploeg in 2022 en werd de eerste vrouwelijke ploegleider in het team. “Er wacht mij een enorm boeiende, nieuwe uitdaging”, verklaart Pridham haar vertrek eind dit seizoen, “de beslissing om weg te gaan was niet gemakkelijk, maar ik kijk er enorm naar uit om dit nieuwe hoofdstuk in mijn professionele leven te starten. Dat neemt niet weg dat ik nog enkele mooie woorden kwijt wil en mijn oprechte dankbaarheid wil uiten voor de ongelooflijke reis die ik met het team heb gemaakt. Verder wil ik graag mijn lof uitspreken voor CEO Stéphane Heulot en Kurt Van de Wouwer en hen danken voor hun steun. Uiteraard dank ik ook alle renners en de hele Lotto Dstny-familie. Het kameraadschap en het teamwerk die ik de voorbije jaren mocht ervaren waren uitzonderlijk. Onze gedeelde passie en toewijding binnen het team maakten deze periode ongelooflijk memorabel. Ik dank de ploeg voor de kansen die ik heb gekregen om te leren, te groeien en uiteindelijk zelf ook mijn steentje bij te dragen aan de Lotto Dstny-familie. Deze herinneringen en fantastische ervaringen zullen voor altijd een speciaal plekje in mijn hart innemen. Ik vertrek met een gevoel van trots en dankbaarheid, beseffend dat ik deel heb uitgemaakt van iets bijzonder opmerkelijks.”

Vorige week maakte Lotto Dstny bekend dat Tony Gallopin en Dirk Demol vanaf 2024 de kern van ploegleiders zullen versterken. “Hoewel het seizoen nog volop aan de gang is, moeten we al een blik werpen op 2024”, erkent CEO Stéphane Heulot. “We zijn uitstekend voorbereid op wat volgt en hebben alle vertrouwen in de sterke kern van ploegleiders in 2024. Het is altijd jammer als mensen afscheid nemen, maar dat is iets waar elk team mee te kampen heeft. Ik wil Cherie en Max bedanken voor al hun werk de afgelopen jaren, voor hun bijdrage aan het team, voor hun inzichten en hun passie voor onze sport. Ik ben ervan overtuigd dat ze tot het eind van dit seizoen nog steeds het beste van zichzelf zullen geven en ik wens ze alle geluk van de wereld in hun nieuwe baan.”

Foto: Facepeeters & Photo News Belgium.