ProTeam Derde plaats voor Andreas Kron in elfde etappe van La Vuelta

Lotto Dstny-renner toont zich opnieuw in etappe voor vluchters.
Race 06 september 2023

Andreas Kron heeft zich na zijn ritwinst in Barcelona opnieuw getoond in de Ronde van Spanje, dit keer met een derde plaats aan het eind van etappe elf richting La Laguna Negra.

Wat vooraf werd aangekondigd als een rit voor de vluchters, geschiedde ook want in een snelle openingsfase vormde zich een ontsnapping van maar liefst 26 renners. Ook Lotto Dstny-renner Andreas Kron haakte zijn wagonnetje aan en al snel werd duidelijk dat de vluchters het zouden uitvechten op de aankomst bergop richting La Laguna Negra, de enige beklimming van de dag met steile pentes aan het eind. Onder het moordend tempo van de Italiaan Ganna werd de kopgroep gestaag uitgedund. Uiteindelijk zou een select gezelschap strijden om de etappezege en was het de Spanjaard Herrada die over het sterkste eindschot beschikte. Kron perste er nog alles uit, maar moest vrede nemen met de derde plaats.

“Het was een enorm hectische start en het duurde een tijdje voor de ontsnapping vorm kreeg. Dankzij de hulp van mijn ploegmaats maakte ik gelukkig deel uit van de vroege vlucht. Dan was het zaak om zoveel mogelijk krachten te sparen tot de slotklim. Ik geloofde in ritwinst en heb er alles aan gedaan om te winnen. Maar aan het eind moest ik mijn meerdere erkennen in Herrada, die net iets sterker was. Ik probeerde het gat nog te dichten maar met ongeveer 75 meter te gaan, ontploften de benen. Ik moet vrede nemen met de derde plek en ik ben tevreden met deze prestatie. Ik kijk al uit naar de volgende kans en misschien is komende zondag wel iets voor mij. Ik geniet in ieder geval van deze Vuelta en de vorm is goed om er opnieuw voor te gaan”, besluit Andreas Kron.

Foto: Photo News.

In dit artikel