ProTeam Thank you Caleb!

De wegen van Caleb Ewan en Lotto Dstny scheiden. In 2024 koerst de Australiër voor een andere ploeg
Algemeen 10 oktober 2023

Caleb Ewan rijdt in 2024 niet voor Lotto Dstny. Beide partijen kwamen tot een overeenstemming om het lopende contract te beëindigen. “We zijn blij dat Caleb zijn carrière elders kan voortzetten”, zegt CEO Stéphane Heulot.

Caleb Ewan kwam in 2019 bij de ploeg en bewees al meteen dat hij één van de snelste sprinters van het peloton was met twee overwinningen in de Giro d'Italia dat jaar en drie in de Tour de France, waarvan één op de mythische Champs-Élysées. In totaal won hij vier etappes in de Giro en vijf in de Tour voor Lotto Soudal, tegenwoordig bekend als Lotto Dstny. Hij stak de voorbije vijf jaar maar liefst 31 keer de handen in de lucht voor het team.

Het voorbije seizoen was geen gemakkelijk jaar voor Caleb en Lotto Dstny. “Caleb heeft veel gewonnen voor het team en daar zijn we hem enorm dankbaar voor”, aldus CEO Stéphane Heulot, “en net als in een relatie of huwelijk heb je samen goede en slechte dagen. 2023 was een moeilijk jaar. We weten allemaal dat Caleb veel talent heeft, maar de voorbije maanden kwam dat er niet uit in onze ploeg en dan is het beter om uit elkaar te gaan. We willen Caleb niet tegenhouden in een nieuwe kans die hij krijgt, dus is na onderling overleg beslist om hem toe te staan ​​zijn carrière elders voort te zetten. We hebben hierover een open gesprek gehad en zijn in onderling overleg tot overeenstemming gekomen om zijn lopende contract te beëindigen.”

Ewan neemt afscheid van de ploeg waar z’n carrière helemaal ontbolsterde. “Ik heb vijf fantastische jaren beleefd bij Lotto Dstny en heel veel mooie overwinningen met deze ploeg behaald”, zegt hij. “Ik ben dankbaar voor de geweldig mooie tijd met deze warme koersfamilie en voor de vele koersherinneringen die we samen gemaakt hebben, maar het was tijd voor verandering. Na positief overleg kwamen we samen tot een oplossing om mijn lopend contract te beëindigen. Ik kan mijn carrière nu elders voortzetten en wens Lotto Dstny nog veel succes de komende jaren.”

Ewan koerst in 2024 dus voor een ander team en Lotto Dstny wenst hem het allerbeste met zijn carrière in de toekomst.