Development Lotto Dstny Development Team verwelkomt Oekraïens talent Daniil Yakovlev

De opleidingsformatie heeft ploeg voor volgend seizoen op papier, Alfdan De Decker wordt nieuwe ploegleider
Algemeen Team 17 november 2023

Het Lotto Dstny Development Team versterkt zijn formatie voor 2024 met Daniil Yakovlev. De 18-jarige Oekraïner, woonachtig in België, kon dit jaar al zegevieren in onder meer de Mémorial Antoine Demoitié en de tijdrit in de Franse rittenkoers Penn Ar Bed. In augustus dit jaar kroonde hij zich ook tot wereldkampioen omnium op de piste. Naast twaalf nieuwkomers, blijven Axel De Lie, Joshua Giddings, Robin Orins en Lorenz Van De Wynkele volgend jaar onder het Devo Team rijden.

Ook de huidige kern van sportdirecteurs krijgt extra ondersteuning van Alfdan De Decker. Alfdan is de broer van Tijl en heeft jarenlange ervaring in de sport door zelf actief wielrenner te zijn. Het team is blij om Alfdan te mogen verwelkomen.

“We hebben jarenlang ingezet op instroom van jong talent. Met twaalf renners die overkomen van de junioren hebben we voor 2024 volledig die kaart getrokken. De jonge renners komen over van een zeer talentvolle lichting, met Jarno Widar, Steffen De Schuyteneer en Matys Grisel om maar enkele namen op te noemen. We zijn klaar om hen te helpen een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten”, aldus sportief manager Kurt Van de Wouwer.

Het Lotto Dstny Development Team 2024: Jarno Widar, Kamiel Eeman, Victor Vaneeckhoutte, Steffen De Schuyteneer, Milan Donie, Matys Grisel, Mauro Cuylits, Milan De Ceuster, Tars Poelvoorde, Liam Van Bylen, Thomas Vuerinckx, Daniil Yakovlev, Axel De Lie, Joshua Giddings, Robin Orins en Lorenz Van de Wynkele.

Foto: FacePeeters