Algemeen Lotto Dstny en Orbea starten samen een nieuw tijdperk

Beide partijen delen een rijke wielergeschiedenis en zijn genesteld in regio’s die koers uitademen. Met deze nieuwe samenwerking streven Orbea en Lotto Dstny samen naar perfectie door zichzelf voortdurend te vernieuwen.
Algemeen 04 januari 2024

Sommige verhalen zijn bestemd om zich te ontwikkelen, sommige paden zijn ontworpen om elkaar te kruisen dankzij gedeelde waarden. Lotto Dstny en Orbea hebben elkaar de voorbije maanden gevonden. We zijn dan ook verheugd om de samenwerking tussen beide partijen aan te kondigen vanaf 2024. Deze verbintenis komt voort uit een diep gevoel van verbondenheid tussen beide organisaties en de ambitie om nieuwe doelen te bereiken in zowel de wielersport, als het bedrijfsleven.

In zijn bijna vier decennia lange geschiedenis is het team de maatstaf geworden in het peloton. Al sinds 1985 verbindt de Nationale Loterij de naam van het merk Lotto aan de wielerploeg, sinds 2023 bundelt Lotto de krachten met het technologiebedrijf Dstny. Op zijn beurt kan Orbea terugvallen op 183 jaar ervaring en een rijk koers-DNA. Het Baskische bedrijf vernieuwt zichzelf voortdurend, de enige manier om succes op de lange termijn te garanderen.

Zowel de ploeg, als Orbea kennen hun oorsprong in gepassioneerde wielerregio’s met een rijk wielererfgoed. De Belgische en Baskische wielerfans ademen koers en zijn in grote getale van de partij op wedstrijden, steeds met veel enthousiasme en tegelijkertijd ook met het nodige respect voor de renners en de koers. Orbea houdt van deze passie en werkt elke dag met hetzelfde enthousiasme om haar positie in het wielrennen te consolideren, rijkdom te blijven genereren en deze te delen met de samenleving. “Net zoals Lotto Dstny zijn wij een merk met een sterke wereldwijde aanwezigheid”, vertelt Ander Olariaga, Orbea's Brand & Communications Director. "Door deze samenwerking streven we ernaar onze impact verder te vergroten en ons merk wereldwijd te versterken.”

Beide partners delen enkele fundamentele waarden en zijn er samen van overtuigd dat buitengewone prestaties enkel kunnen bereikt worden door ook in het dagelijkse werk te streven naar perfectie en elke dag aan te vatten met een pak toewijding en begeestering voor de job. 

"Lotto Dstny vindt in Orbea een ideale bondgenoot om de prestaties in gans haar structuur te blijven verbeteren”, aldus Stéphane Heulot, CEO van Lotto Dstny. “De aanpassing aan de nieuwe fietsen is snel gegaan de voorbije weken en we voelen een enorme bereidheid bij Orbea om zichzelf voortdurend te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen geweldige dingen kunnen bereiken.”

Dit project gaat verder dan namen of mensen. Lotto Dstny en Orbea bundelen hun krachten om een nieuw tijdperk te starten waarin ze gepassioneerde wielrenners over de hele wereld willen inspireren om groots te dromen.