ProTeam Milan Menten sprint naar tweede plaats in de Ster van Bessèges

Milan Menten pakt zijn eerste podiumplaats van het seizoen in de derde rit van de Ster van Bessèges. Mads Pedersen was hem in de sprint net iets te snel af.
Race Team 02 februari 2024

In de derde heuvelachtige rit van de Ster van Bessèges ontsnapte er een vroege vlucht op de eerste beklimming van de Col des Brousses, waarna het peloton de vlucht controleerde. De Col des Brousses werd in totaal 3 keer beklommen net als 2 andere beklimmingen van eerste en tweede categorie.

De vluchters kregen een voorsprong van maximaal 5 minuten en werden net voor de laatste beklimming gegrepen. Op de klim regende het nog aanvalspogingen, waardoor een kleine groep met Brent Van Moer en Jenno Berckmoes een lichte afscheiding had op de top, ook Milan Menten opnieuw aansluiten na de afdaling. Een late aanval van Marco Brenner hield een pelotonsprint niet tegen. 

Milan Menten zat in het wiel van Mads Pedersen, die de sprint op kop inzette en dit ook volhield tot de eindmeet. Menten sprintte zo naar zijn eerste podiumplaats van dit seizoen. Een opsteker na een valpartij vorige week in La Marseillaise.

"Ik voelde nog steeds de gevolgen van de valpartij vorige week. Gisteren en vandaag waren twee zware dagen, zelfs vandaag dacht ik even dat het moeilijk ging worden om de finish te halen", zegt Menten. "Maar mijn ouders waren hier en gaven me een extra boost, en op het einde vielen alle puzzelstukken samen. Op de top van de laatste klim zat ik zo'n 100m achter de eerste groep, waar we Jenno en Brent hadden. In de afdaling kon ik terugkomen en de ploeg zei me dat ik voor de sprint mocht gaan. Ik voelde me niet super in de sprint, door de val van vorige week, maar ik wist van het trainingskamp dat mijn conditie er is. Ik ben blij dat ik volhield en kon sprinten, na de eerste geannuleerde etappe die ik aangestipt had. Het toont dat je soms ook mentaal sterk moet zijn."

 

Foto: PhotoNews