Algemeen Lotto Dstny verlengt succesvolle samenwerking met Equilli voor slaapoplossingen op maat van hun renners

Lotto Dstny kiest opnieuw voor het slaapcomfort op maat van Equilli.
Algemeen 01 februari 2024

Wielerploeg Lotto Dstny en Equilli, Belgische innovator in slaapcomfort, kondigen met trots hun verlengde samenwerking aan. De samenwerking, die in 2023 startte en een positieve impact had op de nachtrust en recuperatie van de renners, wordt nu met minstens twee jaar verlengd.

Bij Equilli draait alles om de wetenschap van slaap. Een wetenschappelijk onderbouwde meting, ook wel Sleep Scan genoemd, geeft een uitgebreide analyse van het lichaamsprofiel en de slaaphouding van elke renner. Op basis daarvan wordt de ideale hardheid van de schouder-, taille- en heupzone bepaald die in de matras voorzien moeten worden. Dit is voor elke renner verschillend.

Daarom kiest Lotto Dstny nu ook voor deze technologie. Zo hebben de renners voor en tijdens de grote rondes een door Equilli op maat gemaakte matras. De matrassen van Equilli reizen met de renners mee en installeert de ploeg netjes in de juiste kamer in de plaats van de standaard hotelmatrassen. “We weten al langer dat een goede nachtrust van uitermate belang is voor een optimaal herstel tijdens lange periodes van grote inspanningen.” zegt Stéphane Heulot, CEO van Lotto Dstny. “Maar wat de ene renner nodig heeft op vlak van ergonomie en comfort, is niet noodzakelijk goed voor de andere renner. Met Equilli kunnen we rekening houden met deze individuele verschillen.” Ook naast de grote rondes besteedt de ploeg aandacht aan de nachtrust van de renners. Alle renners van het Pro Team, Ladies Team en Development Team kunnen de ergonomisch aanpasbare hoofdkussens van Equilli gebruiken.

“De samenwerking kadert in onze missie om een zo breed mogelijk publiek gezond te laten slapen door middel van persoonlijke aanpassingen en innovatie", zegt Vincent Verhaert, managing director van Equilli. “We zijn enthousiast om onze relatie met Lotto Dstny voort te zetten en blijven ons inzetten om hun prestaties te ondersteunen met onze geavanceerde slaapoplossingen."

 

Over Equilli

Het verhaal van Equilli begint aan de Afdeling Biomechanica van de Universiteit van Leuven in België, waar een team onderzoeksingenieurs na jarenlang onderzoek de voordelen van een matras op maat van de slaper ontdekt. Deze wetenschappelijke achtergrond vormt het DNA van het merk en de basis voor alle producten. Vanuit de visie dat een goede nachtrust voor iedereen verschillend is, biedt Equilli een unieke slaapervaring, aangepast aan de individuele behoeften van elke klant. 

 

Foto: Facepeeters