ProTeam Arnaud De Lie: "Trainen is leuk, maar je leeft voor de koersen"

Arnaud De Lie kijkt ernaar uit om terug een rugnummer op te spelden voor zijn eerste koers van 2024, de Vuelta Ciclista a Murcia.
Race Team 09 februari 2024

"Ik denk dat ik al in vorm ben, we zaten drie weken op hoogte in Tenerife. Het was een goed trainingskamp met mijn ploegmaats, ik heb vertrouwen voor morgen en de volgende koersen. Het was mijn tweede trainingskamp op hoogte, vorig jaar ging ik naar Livigno en dat had voor mij ook een goed effect dus ik verwacht nu hetzelfde. De eerste dagen moet je lichaam zich eerst wat aanpassen, maar daarna was het plan om twee weken hard te trainen. Ik voel me goed en kijk ernaar uit om nu te koersen."

"Het doel is om een Vlaamse klassieker te veroveren dit seizoen en ik wil ook finales rijden van andere mooie wedstrijden. Samen met de ploeg koos ik ervoor om het seizoen te starten in Murcia en Almeria, deze wedstrijden kunnen me liggen en het geeft me ook de kans om nog naar mijn beste vorm toe te groeien."

"Begin december was ik thuis en deed ik ook enkele verkenningen van de Vlaamse klassiekers. Daarna trainde ik twee weken in Malaga, samen met Victor Campenaerts. Waarna ik opnieuw naar huis kwam, in januari vertrok ik naar Denia voor het eerste trainingskamp met de ganse ploeg en daarna trainde ik nog drie weken op de Teide."

"De trainingen verliepen goed, maar een koers is nog steeds iets anders. Morgen wordt een goede eerste test, met wat klimwerk en ook de wind die een rol kan spelen. Ik verwacht een harde wedstrijd van begin tot einde. Trainen is leuk, maar met de koers heb je die adrenaline, je leeft voor de koersen en ik kijk er nu naar uit om terug een rugnummer op te spelden."

 

Foto's: PhotoNews