ProTeam Arnaud De Lie sprint naar vierde plaats in Almeria

Arnaud De Lie wordt vierde in zijn eerste massasprint van het seizoen.
Race Team 11 februari 2024

De 39ste Clasica de Almeria beloofde een sprintfeest te worden. Zes renners kozen voor de ontsnapping, na de start in Puebla de Vicar. De renners kregen ook een aantal klimmetjes voorgeschoteld, met de Alto de Celín (7,1 km aan 4,6%), de Alto de La Alqueria (1,5 km aan 6,7%) en de Alto de Fuente Marbella (1,5 km aan 7,1%), in de eerste 100 km van de koers.

De voorsprong van de kopgroep groeide tot 5 minuten, maar op 15 kilometer van de streep was hun liedje uitgezongen, ook dankzij het knappe werk van Lotto Dstny vooraan het peloton. Een massasprint stond in de sterren geschreven, en dat werd het ook. De nervositeit in de sprint zorgde nog voor een valpartij, waardoor de organisatie moeilijk was, zo zat Arnaud De Lie wat ver. 

Ondertussen had Wout Van Aert de leadout verzorgd voor Olav Kooij, die won. De Lie kon nog goed terugkeren en werd vierde: "Mijn ploeg deed de ganse dag veel werk. Maar het was een hectische sprint. Ik ben blij met deze vierde plaats, het is mijn eerste massaspurt van het seizoen en ik voelde me opnieuw goed na gisteren waar ik me niet super voelde."

 

Foto: Brecht Steenhouwer