ProTeam Maxim Van Gils zet sterkste tijdrit neer in de Ruta del Sol

Maxim Van Gils neemt in zijn eerste koers van het seizoen onmiddellijk ook zijn eerste winst, in de enige etappe van de Ruta del Sol dit jaar.
Race 16 februari 2024

De Ruta del Sol is dit jaar helaas slechts één etappe lang. Door boerenprotesten zag de organisatie geen andere uitweg dan de andere etappes te annuleren. De etappe die wel doorging vandaag, werd een individuele tijdrit over 5 kilometer in Alcaudete.

Maxim Van Gils zette de sterkste tijd neer. In 8 minuten 17 seconden bolde hij over de streep, maar liefst 10 seconden sneller dan Juan Ayuso. "Ik wilde eerst en vooral niet te veel tijd verliezen, op het oog van de rit morgen. Tijdens de verkenning vernam ik dan dat de rit morgen ook niet ging doorgaan, wat natuurlijk geen leuk nieuws was, maar ik was gemotiveerd om alles te geven en zo'n korte tijdrit bergop ligt me ook wel. Ik voelde onmiddellijk dat ik goeie benen had, maar ik had nooit verwacht dat ik zou winnen", vertelt Van Gils.

"Ik was ook onmiddellijk naar de bus gereden, daarna vernam ik dat ik gewonnen had en naar het podium moest, dus dat was super, het blijft de Ruta del Sol. Ik voelde me goed na de hoogtestage in Teide, het is jammer dat de andere ritten nu zijn afgelast, maar het is wat het is. Dit was eigenlijk vergelijkbaar met een test van 10 minuten op stage, het is een goed teken dat ik kon winnen en het geeft me vertrouwen voor de volgende koersen."

 

Foto's: PhotoNews