ProTeam Lennert Van Eetvelt eindigt derde op Jebel Jais

Lennert Van Eetvelt rijdt naar podiumplek op aankomst bergop, in de derde etappe van de UAE Tour. Ben O’Connor wint de rit.
Race Team 21 februari 2024

In de derde rit van de UAE Tour kreeg het peloton de Jabel Jais voorgeschoteld. Het beloofde een spectaculaire finish te worden, ook voor het algemene klassement.

De etappe startte vlak, maar waaiers zorgden voor nervositeit. Het peloton brak zelfs even in twee delen. Richting de voet van de slotklim werd het tempo opgevoerd. Lennert Van Eetvelt wist zich goed voorin te houden. De beste renners leken samen naar de finish te rijden, maar Ben O'Connor koos dan toch nog voor de aanval. Na Ben O’Connor, sprintte Van Eetvelt naar een 3de plaats in een uitgedund groepje.

“Normaal zijn dit iets makkelijkere dagen, maar het was toch stressvol in het peloton. Er waren waaiers en het peloton brak eens in twee. Ik keek een hele dag uit naar de finale klim en had meteen het goede gevoel te pakken. Het was geen steile klim, maar er was wel veel wind dus moest ik wachten en uiteindelijk wachtte ik iets te lang, want ik win wel nog de sprint van het groepje. Ik voel er meer inzat, maar ik kijk uit naar de etappe van zondag", zegt Van Eetvelt.