ProTeam Nikolas Maes: "We willen dit jaar een klassieker winnen."

Sportdirecteur Nikolas Maes blikt vooruit op het openingsweekend.
Race Team 24 februari 2024

"Ik kijk erg uit naar de start van het klassieke seizoen. Meer dan voor andere wedstrijden voel je dat er meer stress is voor de renners en de staf, wat normaal is. Als Belgische ploeg zijn de klassiekers echt belangrijk. Met de ploeg die we dit jaar hebben, kunnen we ambitieus zijn en dat brengt wat extra stress met zich mee."

 

"Ik denk dat we naar het grotere plaatje moeten kijken en niet alleen naar dit weekend. Ik verwacht het beste van Arnaud De Lie wat later in het voorjaar te zien. Hij zal er al bij zijn in de Omloop Het Nieuwsblad, maar ik verwacht dat we een groeiende Arnaud zullen zien tijdens de klassiekers. Met Florian verloren we natuurlijk een belangrijke renner voor het klassieke seizoen, maar dat is de realiteit nu. We hebben ook Victor, Jasper, Brent en zelfs Cedric die de finale kunnen rijden en die belangrijk kunnen zijn."

 

"Voor de Omloop verwacht ik dat er meerdere kansen zullen zijn voor de finale, om de koers te maken. We moeten goed opletten en erbij zijn, zodat je niet in een defensieve positie terechtkomt en renners verliest op momenten dat het niet nodig is. We moeten proberen om Arnaud in een goede positie te brengen richting de sprint, of richting de Muur. We moeten in die winnende positie komen met Arnaud of met iemand anders van de ploeg. We krijgen ook een wind van 24 tot 28 km/u in combinatie met mogelijk een beetje regen, dat is perfect voor ons. We hebben een aantal flandrien-renners die van dit soort weer houden."

 

"We hebben een plan van 4 jaar, waarin we met een jonge ploeg begonnen te bouwen aan het winnen van een klassieker. Het is snel gegaan met Arnaud, nu willen we een klassieker winnen. We weten nog niet waar de grenzen van Arnaud liggen, we zijn er klaar voor en we kunnen ambitieus zijn. De voorbereidingen zijn gedaan op alle afdelingen, nu is het aan de renners en we zullen ze zoveel mogelijk begeleiden op de juiste momenten. Ik hoop dat we dit weekend een keer op het podium staan, een overwinning zou geweldig zijn maar we moeten realistisch zijn en streven naar een goed resultaat."

Picture: Photonews