ProTeam Maxim Van Gils vijfde in de Faun-Ardèche Classic

Vier leiders blijven nipt voor in Frankrijk. Maxim Van Gils wint de sprint voor de vijfde plaats.
Race Team 24 februari 2024

De eerste wedstrijd van het Franse tweeluik Boucles Drôme-Ardèche vond vandaag plaats, een uitdagend parcours met start en finish in Guilherand-Granges.

Al vroeg in de koers vormde zich een kopgroep met een voorsprong van bijna zeven minuten. Aan de Val d’Enfer was hun liedje uitgezongen. Met nog 40 kilometer te gaan, bleef er een selecte groep van ongeveer zeventig renners over. De renners moesten toen nog een laatste keer de Saint-Romain-de-Lerps en Val d’Enfer bedwingen.

De koers explodeerde volledig op de Saint-Romain-de-Lerps. Een kopgroep van vier renners vormde zich, met Juan Ayuso, Romain Grégoire, Mattias Skjelmose en Felix Gall. Maxim Van Gils en Sylvain Moniquet bevonden zich in een achtervolgende groep van 9 renners.

Ondanks enkele aanvallen in de finale kilometer werd het uiteindelijk een sprint met de vier leiders. Hoewel de achtervolgers dichtbij kwamen, snelde Juan Ayuso naar de overwinning, terwijl Maxim Van Gils met flair de sprint won voor de vijfde plaats.

“De koers verliep vlot in het begin. Er konden 3 renners ontsnappen die een grote voorsprong uitbouwden. Hierdoor lag het tempo dan ook erg hoog in het tweede wedstrijdgedeelte. Ik werd goed afgezet op de beslissende klim maar mede door mechanische problemen zat er geen grote versnelling in vandaag. Ik belandde in een groepje samen met Sylvain Moniquet. De organisatie verliep er echter moeizaam, waardoor de kopgroep voorop kon blijven. Ik had gehoopt op meer, maar een vijfde plaats was het hoogst haalbare", zei Van Gils na afloop.

Picture: Brecht Steenhouwer