Ladies Thalita de Jong rijdt naar sterke achtste plaats in Gent-Wevelgem

Opnieuw een sterk resultaat van Thalita de Jong met het Lotto Dstny Ladies Team.
Race 24 maart 2024

Zes renners vormden de vroege vlucht, ze kregen een mooie voorsprong van zes minuten maar voor de heuvels pakte het peloton hen terug. "Er stond veel wind, dus ik reed vanaf het begin aandachtig vooraan. Ik zat op de juiste momenten vooraan, maar het was voor ons moeilijk om onze positie in het peloton vast te houden vandaag, dus ik holde de hele dag achter de feiten aan", blikt Thalita de Jong terug.

Na de Kemmelberg vormde zich een nieuwe kopgroep, in een tweede groep werkte Thalita de Jong samen met andere rensters om het gat te dichten. "We kwamen opnieuw samen, dus ik zat nog in de eerste groep, maar ik voelde dat ik niet veel meer in de tank had. In de finale was het lastig om nog weg te springen, dus gingen we sprinten."

In een hectische sprint pakt de Jong alsnog een sterke achtste plaats, de winst gaat naar Lorena Wiebes (SD Worx-Protime). “Zoals je kon zien ging ik van links naar rechts, dus het was chaos. Ik ben tevreden met mijn achtste plaats vandaag, het was moeilijk om vandaag als team samen te rijden, er was wind en het was gewoon een zware koers, dus ik ben blij met dit resultaat. Nu hoop ik goed te herstellen en woensdag wacht een nieuwe kans."

Foto: Brecht Steenhouwer