ProTeam Arnaud De Lie neemt even tijd om te resetten en op te bouwen naar het tweede deel van het seizoen

Arnaud De Lie zal in de komende klassiekers niet aan de start verschijnen. Door verschillende factoren werd dit samen met de 22-jarige renner, het management en de prestatieafdeling van het team besloten.
Race 25 maart 2024

Door verschillende redenen kon De Lie nog niet schitteren in de Vlaamse klassiekers, waar het team en zijn zinnen op gericht waren. In januari werd, vlak na het trainingskamp van de ploeg in Spanje, een hoogtetrainingskamp gehouden op Tenerife, waar de 22-jarige Belg ziek werd. Daarna volgde zijn valpartij in de Le Samyn, die veel schaafwonden opleverde en hem ook deed terugtrekken uit Parijs-Nice, in de vierde etappe.

Verschillende tegenslagen waardoor De Lie deze klassiekers niet 100% kan presteren. Samen met De Lie heeft de management- en performanceafdeling van het team besloten dat de jonge Belgische renner niet zal starten in de komende klassiekers. Hij zal tijd nemen om te resetten en op te bouwen richting het tweede deel van het seizoen. De datum waarop hij opnieuw in competitie komt, wordt binnenkort definitief bepaald.

Foto: Brecht Steenhouwer