ProTeam Brent Van Moer blikt vooruit op de Ronde van Vlaanderen: "We zijn gebrand op een mooie koers."

De selectie voor de Ronde van Vlaanderen werd de voorbije weken tegen wil en dank stevig door mekaar geschud, maar dat maakt de honger er bij de brigade voor Vlaanderens Mooiste niet minder op. Brent Van Moer (26) heeft er "heel veel goesting" in. "We zijn gebrand op een mooi resultaat."
Race 29 maart 2024

Een uitgesproken kopman heeft Lotto Dstny zondag, met het uitvallen van Arnaud De Lie, Florian Vermeersch en ook Jasper De Buyst, niet aan de start. Dat betekent evenwel niet dat de ploeg zonder plan komt voor de Ronde van Vlaanderen. "Iedereen zal naar die ene topfavoriet kijken, maar daarachter zitten minstens 20 anderen die wel eens voor een heel open koers kunnen zorgen", blikt Brent Van Moer vooruit. "Daar kijk ik naar uit. Mocht ik een rol kunnen spelen zoals Florian vorig jaar- vroeg anticiperen en een mooie groep vormen richting de tweede passage over de Kwaremont- dan zou ik dat heel mooi vinden. Ik toonde in de E3 Saxo Classic al dat ik in goede doen ben. Kan ik zondag over hetzelfde stel benen beschikken, dan zie ik mezelf ver geraken in de koers." 

Hij lag afgelopen woensdag tijdens Dwars door Vlaanderen mee tegen het asfalt, maar ondertussen werden de Vlaamse Ardennen pijnloos verkend en gaat het elke dag beter met Brent Van Moer. "Ik voel wat stijfheid, alles wringt nog een beetje tegen, maar ik heb geen pijn meer", vertelt hij. "Zelfs schaafwonden heb ik amper. Ik heb 'geluk' gehad, ik ben over iedereen heen gevallen. Dat besefte ik toen ik de rest naast me zag liggen. Dat was… niet goed. Ik ben blij dat ik nog op de fiets ben gestapt na die val. Ik reed de wedstrijd niet uit- we waren gewoon té ver achterop geraakt-, maar ik keer na zo'n koers toch met een beter gevoel terug naar huis, te weten dat ik nog even heb kunnen ronddraaien. Voor de spieren en voor het hoofd." 

Van Moer heeft bijzonder "veel goesting" in Vlaanderens Mooiste. "We starten hier helemaal anders dan oorspronkelijk op papier stond en dan zou je kunnen denken dat we daardoor meer ontspannen rondrijden. Maar tegelijk hebben we nog geen mooi resultaat kunnen behalen in de klassiekers. We zijn dus des te meer gebrand op een mooie koers en ik wil heel graag nog eens iets laten zien. Laat maar komen dus." 

 

Foto: Brecht Steenhouwer