Development Lotto Dstny Devo youngsters Robin Orins en Jarno Widar zijn klaar voor de Volta NXT Classic

Voor de Volta NXT Classic spraken we met de twee youngsters van het Lotto Dstny Devo Team Robin Orins (22) en Jarno Widar (18).
Race 30 maart 2024

“Het doel is om de Volta NXT Classic te winnen met de ploeg. Het zal een nerveuze koers worden, en persoonlijk houd ik meer van langere beklimmingen, maar de opeenvolging van alle korte beklimmingen zal het gewoon een zware wedstrijd maken, wat in mijn voordeel zou kunnen spelen", blikt Robin Orins vooruit. "Ik train vaak op de wegen van het parcours, de beklimmingen zijn erg explosief en pittig, niet echt mijn ding, maar elke koers is een nieuwe kans voor mij om ook mijn positioneringsvaardigheden te verbeteren", voegt Jarno Widar toe.

Er zijn nog steeds enkele verschillen in het rijden met de profs, legt Orins uit. “De wedstrijden met de profs zijn meer georganiseerd, de U23-wedstrijden zijn hectischer. Een finale rijden bij de profs vraagt ​​nog net dat tikkeltje extra. Een ander groot verschil is het rijden met de communicatieoortjes in de profkoersen, dat zie ik als een groot voordeel omdat de ploegleider je door het parcours, de belangrijke punten en de gevaren leidt."

“Het is mijn tweede jaar bij het Lotto Dstny Devo Team, ik voel me hier goed. De ploeg is compleet veranderd ten opzichte van vorig jaar, veel nieuwe jonge renners die een nieuwe goede vibe met zich meebrengen, ik voel me soms de papa van het Devo Team", lacht Orins. "Er hangt een goede sfeer, waardoor ik me ook goed voel in de ploeg", vertelt Widar, die in maart de Ronde van Limburg won. “Mijn seizoen begon goed met een overwinning, maar tegelijkertijd moeten mijn echte doelen zoals Luik-Bastenaken-Luik nog komen. In de toekomst hoop ik me te ontwikkelen als renner in de grote rondes, de Tour de France is iets waar ik van droom."

Robin Orins won vorige week de testtijdrit in Borlo, hij hoopt volgend jaar door te stromen naar de profs. "De maand april is belangrijk, Paris-Roubaix volgende week staat in het rood gemarkeerd. Het wordt speciaal en zwaar, met Tijl De Decker in onze gedachten."

 

Foto's: PhotoNews & Brecht Steenhouwer