ProTeam Pascal Eenkhoorn sprint naar tweede plaats op zijn thuiswegen

Na een derde plek vorig jaar eindigde de Nederlander vandaag een plekje hoger op het podium.
Race 30 maart 2024

Om 12.00 uur werd de start gegeven voor de Volta NXT Classic, de kleinere versie van de Amstel Gold Race. Met start en finish in Eijsden moesten er flink wat beklimmingen worden overwonnen, over 190 kilometer. 9 renners, waaronder Mathijs Paasschens, bouwden een voorsprong uit na een zeer snel begin van de wedstrijd. Hun voorsprong bedroeg niet meer dan 2 minuten. Toen het verschil even later kleiner werd, maakten ook Pascal Eenkhoorn en Harm Vanhoucke de sprong naar voren. Wat volgde waren meerdere aanvallen van die kopgroep. De voorgift van de koplopers liep op tot één minuut.

Op de beklimming van Mheerelindje counterde Eenkhoorn de aanval van Frank Van den Broek, waarna de 27-jarige Nederlander op 15 kilometer van de finish solo ging. Timo Kielich (Alpecin-Deceuninck) kon als enige aansluiten bij Eenkhoorn, waardoor er twee man aan de leiding kwam. Met een voorsprong van twintig seconden zou het een sprint met twee worden. Eenkhoorn sprintte naar de tweede plek.

“Ik gaf alles, het was gewoon niet genoeg, maar ik heb alles geprobeerd en ben zelfs even solo gegaan, dus ik heb zeker geen spijt. Ik denk niet dat ik te vroeg ben gegaan, omdat het het laatste moeilijke deel was waarvan ik wist dat ik de rest misschien achter me kon laten. Ik wist dat Timo heel snel is, dus ik probeerde als eerste de bocht in te gaan, maar ik kon het helaas niet doortrekken. Vorig jaar werd ik derde, dit keer ben ik tweede na opnieuw een hectische editie met veel wind. Het duurde lang voordat ik in koers kwam, nadat ik werd opgehouden door een valpartij. Maar toen ik vooraan kwam, liet ik mezelf zien, het is jammer dat het met een tweede plaats is, maar we hebben alles gedaan wat we konden."

 

Foto: PhotoNews