ProTeam Maxim Van Gils pakt tweede podium van de dag voor Lotto Dstny in de GP Miguel Indurain

Maxim Van Gils keerde terug in competitie met Lotto Dstny tijdens de GP Miguel Indurain, na zijn opgave in de Volta a Catalunya. De jonge Belg toonde meteen weer zijn vorm, richting de Ardennenklassiekers.
Race 30 maart 2024

De GP Miguel Indurain beloofde een spektakel te worden, met veel klimwerk en regenachtige weersomstandigheden. Een kopgroep van 7 renners werd in het eerste deel van de wedstrijd steeds selecter. Met nog 30 kilometer te gaan kwam het allemaal weer samen, uiteindelijk schoot er vooraan nog een groep van 20 renners met Maxim Van Gils over.

In de laatste 10 kilometer ging Brandon McNulty (UAE Team Emirates) solo en pakte 15 seconden op zijn eerste achtervolgers. Op de steile Alto Ibarra was het Maxim Van Gils die richting McNulty sprong. Van Gils liet hem achter zich en ging solo. In de natte afdaling verloor Van Gils enkele seconden door de gladde wegen en kwam McNulty terug. In de sprint moest één van Lotto Dstny's kopmannen voor de Ardennenklassiekers genoegen nemen met de tweede plaats.

“Ik dacht dat ik me niet super voelde vandaag, dus ik had eigenlijk eerst tegen de ploeg gezegd dat ze voor Sylvain (Moniquet) moesten gaan, maar mijn goede gevoel kwam terug. Jammer dat ik in de finale uitgleed om aan mijn sprint te beginnen, ik denk dat we voor de sprint echt op hetzelfde niveau zaten. Nadat ik door een valpartij in Catalonië moest stoppen, ben ik blij met deze tweede plaats."