ProTeam Jarne Van de Paar na blessure terug aan de start in Scheldeprijs

Zijn voorjaar had goed gevuld moeten zitten, maar een ongelukkige val in de Grote Prijs Vermarc begin maart gooide roet in het eten voor Jarne Van de Paar. Vandaag staat de winnaar van de GP Monserez opnieuw aan de start in de Scheldeprijs.
Race 03 april 2024

Na zijn winst in de GP Monserez mag Jarne Van de Paar eindelijk weer koersen. Vandaag start hij in de Scheldeprijs. "Ik ben enorm gemotiveerd. Dit is een sprintkoers én er staat bijzonder veel wind. Er kan vanalles gebeuren. De jongens die de Ronde van Vlaanderen reden, hebben een zwaar weekend achter de rug. Ik daarentegen ben fris. Ik sta niet in mijn beste vorm aan de start, daarvoor kon ik te weinig fietsen de voorbije weken, maar ik hoop wel op een top tien." 

Brugge-De Panne stond op zijn programma, alsook de Bredene Koksijde Classic en La Route Adelie de Vitre. "Allemaal koersen waar ik als sprinter naartoe had gewerkt", vertelt Van de Paar. Een val in de Grote Prijs Vermarc en aanhoudende kniepijn hield hem noodgedwongen aan de kant en maakte een kruis over dat geplande voorjaar. "We vielen op een plek waar het peloton- inclusief mezelf- vorig jaar óók al tegen de grond ging. De koers was amper twee kilometer ver en daar gingen we weer. Ik dacht nochtans veilig achterin de groep te zitten, maar een andere renner tikte me langs achter aan en ik ging met mijn knie vol op m'n stuur." 

Van de Paar was al even op de sukkel met diezelfde knie, maar die val, net op dat punt, veroorzaakten scheurtjes en verdere ontsteking waardoor er niets anders op zat dan rusten. "Het heeft best lang aangesleept. Je denkt nog 'ik laat één koers schieten en probeer klaar te geraken voor de rest, maar ik kon de voorbije weken uiteindelijk maar heel weinig trainen. Ik ging naar de kinesist, deed spierversterkende oefeningen en al snel ben je drie weken verder zonder koers." 

Na de Scheldeprijs zit het voorjaar er voor Van de Paar al terug op. "De koersen in de Ardennen die er nu zitten aan te komen, zijn uiteraard niet voor mij weggelegd. Het is even afwachten, terug opbouwen en uitkijken naar nieuwe kansen." 

 

Picture: PhotoNews